Силни миризми на нефтопродукти притесниха жителите на Бургас

0
Очакват се резултати от измерванията на въздуха в следващите 24 часа
Очакват се резултати от измерванията на въздуха в следващите 24 часа Снимка: Община Бургас / Архив

Редица сигнали от различни части на морския град са подадени към екоинспекцията

Жители на Бургас алармират за силни миризми на нефтопродукти в различни части на града.

Жители на Бургас отново сигнализират за наличието на неприятни миризми на нефтопродукти в няколко района на морския град. Информацията постъпва от различни точки на градската територия, което предизвиква загриженост сред местното население.

Според постъпилите сигнали, миризми на нефтопродукти са усетени в района на плажа, разположен под Летния театър. Освен това, граждани съобщават за остра миризма на бензин по протежението на булевард "Алеко Богориди" - една от основните артерии в централната градска част.

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Бургас потвърждава, че е получила официални сигнали за проблема. От служба "Превантивна дейност" към ведомството уточняват, че жалби са постъпили както на телефон 112, така и на дежурния телефон в общината.

Проблемът, изглежда, не се ограничава само до централните части на града. Слушатели на Българското национално радио (БНР) - Бургас информират, че неприятната миризма на нефтопродукти се усеща и в комплекс "Славейков" - един от големите жилищни квартали в града.

В отговор на зачестилите сигнали, компетентните органи предприемат необходимите мерки за установяване на причините за появата на миризмите. Предстои да бъде извършена обстойна проверка на показателите на въздуха, отчетени от мониторинговите станции, разположени на територията на града. Резултатите се очаква да станат ясни утре.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари