Си Дзинпин: Светът е в хаос, но приятелството между Китай и Русия ще устои

1
Лидерите на Китай и Русия потвърдиха силните двустранни отношения в Казан
Лидерите на Китай и Русия потвърдиха силните двустранни отношения в Казан Снимка: АП / БТА

Лидерите на Китай и Русия потвърдиха силните двустранни отношения в Казан

Си Дзинпин и Путин обсъдиха стратегическото партньорство между Китай и Русия.

Среща на високо ниво в Казан

В руския град Казан се проведе важна среща между китайския президент Си Дзинпин и руския държавен глава Владимир Путин в рамките на форума на БРИКС. По време на разговорите двамата лидери обсъдиха задълбочаването на стратегическото партньорство между своите държави, предаде Ройтерс.

"В момента светът преминава през промени, невиждани от сто години, международната ситуация е оплетена в хаос", заяви китайският президент Си Дзинпин по време на срещата. Той допълни: "Силно вярвам, че приятелството между Китай и Русия ще продължи за поколения напред и отговорността на великите страни към техните народи няма да се промени."

Задълбочаване на двустранните отношения

От своя страна руският президент Владимир Путин, обръщайки се към китайския си колега като към "скъп приятел", подчерта важността на двустранното сътрудничество. "Руско-китайското сътрудничество в световните дела е един от основните стабилизиращи фактори на световната сцена", посочи той, като добави: "Възнамеряваме да продължим да засилваме координацията на всички многостранни платформи, за да гарантираме глобална сигурност и справедлив световен ред."

Ролята на БРИКС

Китайският държавен глава акцентира върху значението на БРИКС като платформа за международно сътрудничество. По думите на Си Дзинпин, организацията представлява "основна сила в насърчаването на реализирането на равноправна и организирана глобална многополюсност, както и на приобщаваща и толерантна икономическа глобализация".​

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Българин
    Мартинеее ще се празня в майка ти цяла вечер изчадие бесарабско недоебано!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари