Ще откликнат ли партиите на поканата на ПП-ДБ да попълнят "домовата книга"?

0
ДПС не са поканени на разговор
ДПС не са поканени на разговор Видео: NOVA

ДПС не са поканени на разговор

Днес в 12:00 часа предстои важна среща, инициирана от коалицията "Продължаваме Промяната - Демократична България" (ПП-ДБ). Публичната покана е отправена към председателя на Народното събрание и парламентарните партии, с изключение на Движението за права и свободи (ДПС), съобщи NOVA. Основната цел на срещата е да бъде обсъден процесът по попълване на така наречената "домова книга", от която президентът Румен Радев може да избере служебен премиер в случай на политическа криза.

Политическото напрежение около инициативата на ПП-ДБ

Инициативата на "Продължаваме Промяната - Демократична България" не мина без остри реакции от други политически сили. Партия "Възраждане", Българската социалистическа партия (БСП) и "Има такъв народ" (ИТН) изразиха недоволството си, като заявиха, че въпреки необходимостта от разговори по темата, инициативата не трябва да идва от ПП-ДБ. Според тях подобни обсъждания трябва да се провеждат по различен начин, а не по линия на коалицията, която се опитва да наложи определени политически рамки.

БСП предложи като алтернатива създаването на председателски съвет, който да поеме ролята на организатор и координатор на подобни дискусии. Според тях това би гарантирало по-широка представителност и равнопоставеност на всички политически сили в Народното събрание.

Мълчанието на ГЕРБ и позицията на ДПС

От партия ГЕРБ, която традиционно има значително влияние върху политическата сцена, засега не са излезли с официална позиция по въпроса. Тяхното мълчание може да се интерпретира като стратегическа стъпка в контекста на сложната политическа обстановка и нуждата от търсене на по-широк консенсус.

Движението за права и свободи (ДПС), което е традиционно изключено от инициативите на ПП-ДБ, също остава извън поканата за участие в обсъжданията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Българин
    На всякакви искания идващи от криминално проявени задници като Простото,Ококореното,ЕугЛена Мустакова,РазБойко Чашков,Плужек Божанков,ДеБел Ристю Мазното Кафенце,Гном Атанасов трябва да реагират следствие и прокуратура!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари