Шофьори са принудени да чакат над 12 часа в буферния ТИР паркинг в Русе

0
Пътувам за Финландия и подобни проблеми не срещам в други части на Европа, сподели шофьор на ТИР
Пътувам за Финландия и подобни проблеми не срещам в други части на Европа, сподели шофьор на ТИР

Трафикът за преминаване на Дунав мост е изключително интензивен

Интензивен трафик от камиони затруднява движението в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе. По обед днес опашката от тежкотоварни автомобили в граничната зона достигна около километър, съобщи репортер на Българската телеграфна агенция (БТА).

По-голямата част от камионите изчакват в буферния паркинг, където престоят продължава повече от 12 часа. Един от шофьорите, Александър Симеонов, сподели: "Влязох в паркинга около 20:00 часа снощи, а в 11:00 часа днес вече бях на граничния пункт. Пътувам за Финландия и подобни проблеми не срещам в други части на Европа."

По-рано днес от пресслужбата на Министерския съвет информираха, че служебният министър-председател Димитър Главчев е свикал спешна среща по проблема с паркингите на граничните пунктове.

Според информация от ГКПП "Дунав мост", през последното денонощие през пункта са преминали 2833 камиона в двете посоки. От тях 1349 са влезли в България, а 1484 са напуснали страната.

Движението на леки автомобили по обед е било спокойно, като шофьорите са изчаквали между пет и десет минути за преминаване по моста. В следобедните часове обаче се очаква засилване на трафика на леки автомобили.

Ремонтните дейности на българската част на 70-годишния мост, започнали на 10 юли тази година, продължават да усложняват преминаването. В участък от 200 метра движението е ограничено до една лента, а служители на "Гранична полиция" регулират движението.

Граничните власти апелират шофьорите да спазват забраната за изпреварване и да се съобразяват с указанията на служителите. За последните четири дни заради нарушения на тези правила са глобени шестима шофьори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    Днеска
    Всичко е законно с паркинга. Пенчо го построи и после отдаде на тъмен субект. Сега субекта събира пари, а Пенчо живее на село с втората си жена. Пенчо е невинен. Ама как се натресе само на красивата николовчанка и той не разбра. Халлал да му е.
  • 3
    3
    Вчера
    Вчера сутринта в НОВА ТВ. ОТДЕЛИХА БЛИЗО ЧАС ЗА ПАРКИНГА в Гр.Русе.Цялата история я сложиха на масата.Особенно внимание беше обърнато на местната благословия.Интересно е.Гледайте.
  • 3
    2
    Вещ
    Тая работа с паркинга е за разследване и съд.
  • 4
    1
    Шофиоръ
    Да го набия на кметицата на селото.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари