Шофьор на камион: Губя два дни в чакане да премина "Дунав мост"

0
Опашка от ТИР-ове чака да премине граничния пункт
Опашка от ТИР-ове чака да премине граничния пункт

Опашка от ТИР-ове чака да премине граничния пункт

Трафикът на товарни автомобили около Граничния контролно-пропускателен пункт "Дунав мост" е особено интензивен, установи репортер на Българската телеграфна агенция.

Очакването за преминаване с камиони е организирано основно в рамките на буферния тир паркинг. Въпреки тази организация, обаче, се е образувала дълга опашка от товарни автомобили, която се простира от кръговото кръстовище при "Дунав мост" чак до кръстовището в района на Свободна зона Русе.

Едуард Смирнов, шофьор на камион, сподели пред БТА: "Току-що се връщам от Турция с товар, който трябва да доставя в Молдова. Загубих два дни само за чакане, за да премина по Дунав мост." Той допълни, че от един месец редовно пътува по този маршрут и ситуацията не се подобрява.

Според данни от граничния пункт, за последните 24 часа през съоръжението са преминали 2653 товарни автомобила в двете посоки. От тях 1212 камиона са влезли в България, а 1441 са напуснали страната.

За разлика от тежкотоварния трафик, преминаването на леки автомобили в посока към Румъния е значително по-бързо, като шофьорите чакат между пет и десет минути, за да преминат моста, особено около обедните часове.

От Българската телеграфна агенция припомнят, че на 10 юли тази година започна основният ремонт на българския участък от 70-годишното съоръжение. Това наложи движението в участъка на моста, който е с дължина 200 метра, да се осъществява само в едната лента. За безопасността на движението в района на строителните дейности отговарят служители на "Гранична полиция".

Граничните власти отправят апел към шофьорите да спазват забраната за изпреварване на моста и да следват инструкциите на служителите, които регулират трафика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    Да ползват Дунавмост 2
    Както и ферибота на ГКПП Силистра .Тук също обещаха ферибот , но кога?
  • 4
    3
    шофьор на танк
    Целия трафик от турция и откъде ли не минава през Дунав мост. Дунав мост Е ГРАНИЦА , ако не е ясно. Дори в зоната шенген от време на време пускат бариерата когато навлеците станат много нахални. От сто години ви се обяснява да пуснете товарите по ЖП линиите. По цял свят използват железниците за товарни превози , само ганювците и комшиите хитреят и се хвърлят на камиони.
  • 8
    2
    Не ми дреме
    Избери си друго място за преминаване.Стотинка не ни дават за вашето нашествие.Само търпим негативни последствия.
  • 2
    1
    До Едуард
    Така е, ти губиш, ама някой печели от Буферния паркинг. Кой печели, можеш да попиташ кмета на Русе Доктор Пенчо Милков. Ако не го намериш, попитай бившата ЕКО експертка на Общината г-жа Василена Милкова, с предишна фамилия Панкова.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари