Укрепват още 17 стоманобетонни панела на Дунав мост

2
Основният ремонт на Дунав мост при Русе напредва
Основният ремонт на Дунав мост при Русе напредва Снимка: Областна администрация - Русе

Основният ремонт на Дунав мост при Русе напредва

Основният ремонт на Дунав мост при Русе продължава с поставянето на нови 17 стоманобетонни панела, съобщи заместник областният управител Георги Георгиев след инспекция на място. Ремонтът на стратегическото съоръжение, което свързва България и Румъния, напредва съобразно предвидения график, като в момента се извършва замонолитване на новопоставените панели. Това означава, че панелите се свързват не само помежду си, но и с металната конструкция на моста, осигурявайки по-голяма стабилност и издръжливост.

До момента е извършено фрезоване на старата асфалтова настилка, демонтирани са мантинелата, пешеходните парапети, хидроизолацията и стълбовете за осветление в първата отсечка, където се извършват ремонтни дейности. Тази отсечка, с дължина около 200 метра, е част от лентата за вход в България. В нея също така е разкъртена тротоарната конзола, което е улеснило премахването на старите стоманобетонни панели.

В ход е и подновяването на антикорозионното покритие на носещите греди на моста. Старото покритие се премахва чрез пясъкоструене, след което се нанася ново трипластно покритие, което ще предпази стоманените елементи от корозия и ще удължи живота на съоръжението.

Трафикът през Дунав мост се контролира стриктно

Поради ремонта и съпътстващите го дейности, движението през Дунав мост се регулира от служители на Регионална дирекция „Гранична полиция“. За последното денонощие през моста са преминали общо 2642 товарни автомобила, като 1191 от тях са влезли в България, а 1451 са излезли от страната. В пиковите часове леките автомобили изчакват около 30 минути, за да преминат в посока Румъния, като трафикът обикновено се нормализира след 18:00 часа.

Граничните власти апелират към шофьорите да спазват забраната за изпреварване на мостовото съоръжение и да изпълняват указанията на служителите, които регулират движението. Спазването на правилата е от съществено значение за предотвратяването на задръствания и за осигуряването на безопасността както на пътуващите, така и на работниците, които извършват ремонтните дейности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Пффф
    Защо всички на обекта са без каски... да се глобят!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари