Три километра опашка от румънски автомобили чака на Дунав мост

1
Интензивен трафик на ГКПП „Дунав мост“ поради почивни дни в Румъния
Интензивен трафик на ГКПП „Дунав мост“ поради почивни дни в Румъния Снимка: Мартин Пенев / БТА

Интензивен трафик на ГКПП „Дунав мост“ поради почивни дни в Румъния

Опашка от автомобили с дължина три километра се образува днес по обед на румънска страна в района на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост“ при Русе. Времето за изчакване достига около час и половина, съобщават от граничния пункт. Причината за натовареното движение е, че дните от днес до 18 август в Румъния са обявени за почивни. Това доведе до значително увеличаване на трафика на границата.

Сутринта дължината на опашката от автомобили, които чакат да влязат в България, е достигнала над шест километра. Граничните власти обаче информираха, че проверките на румънските граждани са облекчени, което спомага за по-бързо преминаване през пункта.

Трафикът не е натоварен само от леки автомобили. Интензивен поток от тежкотоварни автомобили е отбелязан и на излизане от България. Около километър дълга опашка от камиони се е образувала извън граничната зона. Тежкотоварните автомобили основно са разположени в буферния паркинг, където времето за престой достига до пет часа.

За шофьорите на леки автомобили времето за изчакване за преминаване по моста е значително по-кратко, като то варира между 10 и 15 минути. Очаква се обаче в следобедните часове движението на коли да се засили още, предупредиха от ГКППДунав мост“. Това е обичайно явление в последните дни поради увеличения брой румънски туристи, които се отправят към България за почивка.

За да се облекчи ситуацията, при най-интензивното движение на леки автомобили, преминаването на камиони се спира временно. Тази мярка цели да намали времето за изчакване и да предотврати образуването на по-дълги задръствания.

През последното денонощие през „Дунав мост“ са преминали в двете посоки общо 2125 тежкотоварни автомобила. От тях 1007 са влезли в България, а 1118 са напуснали страната, според данни от граничния пункт.

БТА припомня, че на 10 юли започна основният ремонт на българския участък на 70-годишния мост. Поради тази причина в продължение на 200 метра в естакадната част движението се извършва само в едната лента. Служители на „Гранична полиция“ регулират движението на превозни средства в района на строително-монтажните дейности, което допълнително затруднява преминаването.

Граничните власти призовават шофьорите да спазват забраната за изпреварване по мостовото съоръжение и стриктно да следват указанията на служителите, които регулират трафика. Спазването на тези правила е от съществено значение за безопасността на пътниците и за по-бързо и безпроблемно преминаване през граничния пункт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Боли ме фара
    Нали се сещате до 15ти септември обратно какъв хуй ще е от русе до сливо поле! Ама ебал съм ви законите ебал съм ви румънците!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари