Шофьор "лети" с над 230 км/ч в тунел "Железница"

1
В тунела има над 100 камери, но нито една не засича скорост
В тунела има над 100 камери, но нито една не засича скорост Видео: NOVA

В тунела има над 100 камери, но нито една не засича скорост

В социалните мрежи се появи клип, на който се вижда как шофьор, с дама до себе си, шофира с над 230 км/ч в тунела „Железница”, съобщава NOVA. Съоръжението, което беше открито с големи очаквания за безопасност и модерни технологии, сега поставя под съмнение ефективността на тези обещания.

Липсата на контрол в тунела „Железница” предизвиква тревога

При откриването на тунела беше обявено, че вътре ще има над 100 видеокамери. Оказва се, обаче, че нито една от тези камери не е оборудвана за засичане на скоростта на преминаващите автомобили. Ограничението на скоростта вътре в тунела е 80 км/ч, но очевидно това правило не се спазва, което води до сериозни рискове за безопасността.

Шокиращото видео предизвиква реакция

„Влиза в тунела с 220-230 км/ч, към средата се забелязва, че черен джип също изпреварва вътре, но явно с по-ниска скорост, защото на шофьора, който е заснел клипа, му се налага да намали до 180 км/ч, а след това пак ускорява до 230-240 дори до 250 км/ч. При такава скорост много лоши неща могат да се случат. За части от секундата, ако се промени траекторията на автомобила, може да станат много тежки катастрофи, с много жертви,“ заяви Георги Бързаков, представител на Националната асоциация за квалификация на шофьорите.

Потенциални катастрофи и последствия

Експертите са категорични, че при евентуална експлозия в тунела, целият тунел ще се задими за секунди, което може да доведе до сериозни инциденти. Това е особено тревожно предвид факта, че тунелът е проектиран с мисъл за безопасността на пътуващите.

Необходимост от спешни мерки

Настоящият инцидент подчертава необходимостта от спешни мерки за подобряване на контрола върху скоростта в тунела „Железница”. Внедряването на радарни системи и усилването на присъствието на патрулни екипи може да допринесе за предотвратяване на бъдещи инциденти и да гарантира безопасността на всички участници в движението.

Призив към шофьорите

Националната асоциация за квалификация на шофьорите призовава всички шофьори да спазват ограниченията на скоростта и да бъдат внимателни, особено в тунелите, където възможността за бърза реакция и избягване на инциденти е значително намалена. Шофирането с висока скорост не само нарушава закона, но и поставя живота на всички пътуващи в сериозна опасност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    9
    Когато имаше патрулни екипи
    нямаше такива проблеми.Къде е пътна полиция?
  • 1
    8
    Допълнение към 7
    Коментарите ти са просмукани със сарказъм и плосък "хумор".Все ще се срещнем на живо, това не е проблем, ще смениш тона.
  • 1
    7
    Сополи и сълзи
    са твой патент.Личи си какви критерии за възпитание имаш, щом си мълчиш винаги , когато тук псуват цветисто и пишат цинизми.Не ти се нрави, когато някой има друго мнение от твоето- общоприетото, раболепното или просмукано със Повече не заслужаваш, не че няма какво.Не се лепи по моите коментари, това е своего рода тормоз и ограничение на свободата на волеизлиянието.
  • -1
    6
    кротко бе, 4
    3 съм само и вчера съм бил тука и в събота и винаги, просто защото работя на компютър и от време на време ви чета творенията. Вече съм разбрал, че на вас все някой ви е виновен и така си оправдавате неможенето! А и 2 е познал друга черта у такива като вас, винаги подозирате хората в нещо, което самите вие ще направите, ако сте на тяхно място! И последно, това, че ти липсват първите 7 години е ясно, но нямаш и култура на диалога! Аде ближи рани, лей сълзи, бърши сополи, много време ти отделих!
  • 3
    5
    Тия в Дунавмост медия
    Не само блокират коментари срещу пропуски на властта, ами и пишат под най - различни имена, за да бъде прогонен всеки, който протестира срещу неуредици.Правят се на новинари.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари