Шофьор "лети" с 210 км/час на пътя Пловдив - Пазарджик

0
Превишението на скоростта в участъка е със 120 километра
Превишението на скоростта в участъка е със 120 километра

Превишението на скоростта в участъка е със 120 километра

На пътя Пазарджик - Пловдив днес бе регистриран сериозен случай на превишена скорост, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР - Пазарджик Мирослав Стоянов. Водач на лек автомобил е засечен да шофира с 210 км/ч, което е със 120 км над допустимата скорост от 90 км/ч.

Висока глоба за нарушителя

Съгласно закона, за подобно нарушение е предвидена глоба в размер на 1200 лева. В случай на повторно нарушение, санкцията се удвоява и достига до 2400 лева. Стоянов подчерта, че стриктното спазване на скоростните ограничения е от съществено значение за безопасността на пътя.

Множество нарушения в рамките на денонощието

Само за последните 24 часа, на територията на Пазарджишка област, са засечени 700 нарушения на скоростните режими, както в извън населени места, така и в населени места, с помощта на технически средства. Тези данни показват сериозен проблем с неспазването на установените ограничения и необходимостта от по-строг контрол.

Специализирана полицейска операция за контрол на скоростта

От 5 до 11 август в цялата страна се провежда специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими. Тази акция е част от календара на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – ROADPOL, като аналогични проверки се извършват във всички страни членки на европейската мрежа.

Специализираната операция цели да намали броя на нарушенията и да повиши безопасността на пътя чрез засилен контрол и превенция. Шофирането с висока скорост е една от основните причини за тежки пътни инциденти, което налага необходимостта от подобни инициативи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Възмутена..
    На такива " ДЖИГИТИ " директно да им конфискуват автомобилите .!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари