Шефът на „Военна полиция“ Ивайло Сотиров е получил заплахи за живота си

0
МВР предприема мерки за сигурността на директора на "Военна полиция"
МВР предприема мерки за сигурността на директора на "Военна полиция" Снимка: БГНЕС

МВР предприема мерки за сигурността на директора на "Военна полиция"

Министерството на вътрешните работи (МВР) е назначило охрана на директора на служба "Военна полиция" Ивайло Сотиров поради потенциална заплаха за живота му. Информацията бе потвърдена от служебния министър на вътрешните работи Атанас Илков по време на брифинг, проведен във връзка с разпространените вчера сведения за опасност, застрашаваща Сотиров.

Разследване на заплахата

Илков съобщи, че по случая е образувано досъдебно производство и в момента се извършва щателна проверка на сигнала. Въпреки това, от МВР засега се въздържат от разкриване на подробности относно естеството на заплахата – все още не е ясно дали тя е била отправена пряко към Сотиров или е била засечена по друг начин.

Интересно е да се отбележи, че от Министерството на отбраната вчера заявиха, че до този момент не са получавали никаква информация или сигнал, свързани със заплаха за живота на директора на "Военна полиция".

Борба с изборните нарушения

В хода на брифинга министър Илков засегна и темата за борбата с купуването на гласове преди предстоящите избори. Той отчете, че до момента в МВР са постъпили общо 259 сигнала за подобни нарушения, като само в рамките на един час са били регистрирани 9 нови случая.

В резултат на тези сигнали са образувани 70 досъдебни производства, а 36 лица са задържани във връзка с опити за купуване на гласове. Илков подчерта, че гражданската активност в това отношение е значително по-висока в сравнение с изборите, проведени през лятото.

Неочаквани разкрития

Интересен факт е, че по време на операциите срещу купуването на гласове, разследващите екипи са се натъкнали и на случаи на незаконен дърводобив в районите на Смолян и Кърджали

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари