Шефът на СДВР: Хората в сарая в "Бояна"са представители на собственика

2
Стигна се до взаимни обвинения за насилие между полицията и близките до Доган
Стигна се до взаимни обвинения за насилие между полицията и близките до Доган Видео: NOVA

Стигна се до взаимни обвинения за насилие между полицията и близките до Доган

Директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) Любомир Николов се срещна с граждани, събрали се пред имота, обитаван от Ахмед Доган в квартал "Бояна". Пред тях Николов поясни, че лицата, които се намират в имота, са представители на собственика и действията на полицията се извършват под ръководството на Районната прокуратура.

Любомир Николов подчерта, че всяко действие на протестиращите или на полицията, свързано с насилствено влизане в имота, би било неправомерно и би могло да се тълкува като самоуправство, което е престъпление според Наказателния кодекс. В момента Районната прокуратура оценява ситуацията и има 30-дневен срок, в който да се произнесе за законността на случващото се.

„Дали вие ще влезете, дали ние ще влезем - всяко едно действие е неправомерно. Евентуално самоуправство е престъпление според Наказателния кодекс. Районната прокуратура ще прецени дали има такива данни. Ние в момента работим под нейното ръководство. Поддържам ежеминутен контакт с районния прокурор. Всички документи, с които разполагаме от имотния регистър, са предоставени”, заяви пред MOVA Николов.

Той също така поясни, че собственикът на имота е дал правно основание на въпросните лица да пребивават в него и полицията няма правомощия да ги изгони. Лицата в имота са подали сигнал за събиране на хора пред сарая, което е и причината за присъствието на полицията.

От своя страна председателят на ДПС Джевдет Чакъров възрази, като посочи, че според договора наемателят има право да изнесе вещите и документацията си от имота, което повдига въпроса за правомощията на присъстващите в имота лица.

По време на срещата между полицията и протестиращите се стигна и до взаимни обвинения за проявена агресия. „Защо агресирате спрямо полицейските служители, с какво са виновни те”, попита протестиращите Николов. Отговорът, който получи, беше, че гражданите се чувстват ощетени и атакувани от действията на полицията, която според тях е проявила насилие. Николов отбеляза, че всички действия на полицията са заснети с камери и тези записи ще бъдат предоставени, ако е необходимо. Протестиращите отвърнаха, че също разполагат със записи, които са били видени от цяла България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Da
    Какво самоуправство? Наематела не плаща наем и не иска да си ходи а и никой не го иска там. Колко данъци е платил наематела? Циркаджий!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари