Сеул: Северна Корея се готви да разруши пътища, свързващи Севера и Юга

0
Според информацията от южнокорейските военни, все още не е ясно кои точно пътни участъци ще бъдат засегнати
Според информацията от южнокорейските военни, все още не е ясно кои точно пътни участъци ще бъдат засегнати

Според информацията от южнокорейските военни, все още не е ясно кои точно пътни участъци ще бъдат засегнати

Южна Корея съобщи днес, че е открила индикации за подготвителни дейности от страна на Северна Корея за унищожаване на северните участъци от пътища, свързващи двете части на Корейския полуостров. Тези пътища вече не се използват, като това се случва в условия на нарастващо напрежение. Причината е твърдението на Пхенян, че южнокорейски дронове са прелетели над негова територия, предаде Асошиейтед прес.

Според информацията от южнокорейските военни, действията на Северна Корея показват подготовка за взривяване на част от пътната инфраструктура, но все още не е ясно кои точно участъци ще бъдат засегнати.

Тази ескалация идва на фона на обвиненията от страна на Северна Корея, че Южна Корея е използвала дронове три пъти този месец за разпространение на пропагандни листовки над Пхенян. Северът е заявил, че ако тези действия продължат, ще отговори с военна сила. Вчера министерството на отбраната на Северна Корея предупреди, че военните са получили заповед да подготвят артилерийски части в близост до границата за възможни удари. Според техен говорител, цялата територия на Южна Корея може да бъде унищожена при мощен контраудар.

Южна Корея не потвърди дали наистина е изпратила дронове, но категорично заяви, че ще предприеме сериозни мерки, ако сигурността на нейните граждани бъде застрашена.

Миналата седмица Северна Корея също така обяви, че ще затвори трайно границата с Южна Корея и ще изгради фронтови отбранителни структури, за да се противопостави на това, което нарича „конфронтационна истерия“ от страна на южнокорейските и американските военни сили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари