Сергей Игнатов: Нагледахме се на "Мъпет шоу"

1
Бившият образователен министър: България съществува без смисъл и цел
Бившият образователен министър: България съществува без смисъл и цел Снимка: НБУ

Бившият образователен министър: България съществува без смисъл и цел

Бившият министър на образованието Сергей Игнатов изрази сериозни критики към състоянието на страната в интервю за bTV. Според Игнатов, процесът на неразбирателство между политиците се задълбочава, а България е изгубила смисъла и целта си.

Разочарование от състоянието на страната

„България води някакво съществуване без смисъл и без цел. Ако се разходите из нашите градове, ще видите, че те изглеждат изоставени. Ние не сме традиционно общество“, заяви Игнатов. Той подчерта, че състоянието на градовете в страната е показател за липсата на визия и посока.

Политическа сцена - „Мъпет шоу“

Бившият министър направи остра критика към политическата сцена, която определи като „Мъпет шоу“. Според него, политическите дебати се движат между две крайности: „От една страна, е преекспониран евроатлантизъм, а от другата - една болна русофилия, и то изразена от хора, които не познават Русия. Те живеят по конструкта на дядо Вазов все още. А имаме проблеми за решаване“.

Липса на инфраструктура и градска среда

Игнатов насочи вниманието към инфраструктурните проблеми в страната. „Ние нямаме инфраструктура в страната. Имаме една магистрала, която вече не е магистрала – тя е градско шосе“, коментира той. Бившият министър подчерта, че състоянието на пътищата и тротоарите е далеч от стандартите на другите европейски столици: „В България дърветата растат също по тротоара, както и в другите европейски столици, но само тук повдигат асфалта и количка не може да мине – нито детска, нито инвалидна“.

Призив за действия

Сергей Игнатов призова за сериозни реформи и решителни действия, за да се справи страната с проблемите си. Той подчерта, че България трябва да се съсредоточи върху реални решения, вместо да се губи в идеологически спорове и спектакли.

Изказването на Сергей Игнатов отразява широко разпространеното разочарование и недоволство от настоящата политическа и социална ситуация в България. Той призовава за промяна, която да върне смисъла и целта в съществуването на страната, както и за решителни действия за подобряване на инфраструктурата и градската среда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Да имаш жена за най-добър приятел е като да караш служебна кола. Рано или късно ще я чукнеш...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари