Семен Новиков отива на олимпийски финал в Париж

2
Борецът гарантира втори медал за България от Олимпийските игри
Борецът гарантира втори медал за България от Олимпийските игри Снимка: Startphoto

Борецът гарантира втори медал за България от Олимпийските игри

Семен Новиков осигури втори медал за България на Олимпийските игри в Париж, след като се класира за финала в категория до 87 килограма в борбата в класическия стил. В полуфиналната среща Новиков надделя над световния шампион Давид Лозонци от Унгария с резултат 3:1 точки.

Унгарският борец поведе в средата на първата част, когато Новиков бе санкциониран за пасивност и съответно поставен в партер. Състезаващият се за България украинец обаче показа изключителна защита и не позволи да бъде обърнат, въпреки двете силни атаки на Лозонци, съобщи Спортал.

След това, и Лозонци беше наказан за пасивност и поставен в партер във втората част, а Новиков получи техническа точка. Опитът му за атака не беше успешен, а по-късно той отново попадна в партер, но този път без точка за Лозонци.

Световният шампион Лозонци се опита да обърне Новиков с агресивна атака, но българският представител се защити и запази равен резултат, което му даваше предимство. В допълнение, 15 секунди преди края, Новиков успя да изтласка от тепиха своя съперник, което му донесе още една точка.

Финалните секунди на срещата бяха изключително напрегнати, тъй като Лозонци направи всичко възможно да обърне мача и дори избута Новиков извън ринга. Съдиите обаче не присъдиха точка, тъй като това се случи, докато нашият борец беше на колене. След видео преразглеждане на ситуацията по искане на унгарския щаб, беше потвърдено, че оригиналното решение е правилно и на Новиков беше присъдена още една точка за крайното 3:1.

Във финала утре Семен Новиков ще се изправи срещу представителя на Иран Алиреза Мохмади. Схватката между двамата е предвидена за 21:30 часа българско време. Този финал е от изключителна важност за българския спорт и очакванията са високи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари