Първи златен медал за България от Олимпиадата

1
Семен Новиков спечели титлата в класическата борба в категория до 87 килограма
Семен Новиков спечели титлата в класическата борба в категория до 87 килограма Снимка: EPA / БГНЕС

Семен Новиков спечели титлата в класическата борба в категория до 87 килограма

България триумфира със своя първи златен медал на Олимпийските игри в Париж, благодарение на впечатляващото представяне на 26-годишния национал Семен Новиков. Новиков спечели титлата в олимпийския турнир по класическа борба в категория до 87 килограма, след като победи световния вицешампион в категория до 82 килограма Алиреза Момадипиани от Иран с категоричното 7:0 точки.

Това постижение донесе огромна радост и гордост на България, като стана ясно, че нашият състезател е постигнал впечатляващ резултат срещу един от най-добрите в света. С бронзовите медали се окичиха Жан Беленюк от Украйна и Турпал Али Бисултанов от Дания, които спечелиха срещите си за третото място.

Новиков, роден в Украйна, е един от най-добрите борци в своята категория. Той е европейски шампион до 87 килограма от европейското първенство през 2020 година. На световното първенство в Белград през 2023 година, Новиков печели бронзов медал в същата категория. До 2023 година той се състезава за Украйна, но след това получава българско гражданство и започва да представлява България на международната сцена.

Семен Новиков доказва своята класа и умения на всяка състезателна сцена, на която участва. Неговият успех на Олимпийските игри в Париж е кулминация на години упорита работа и всеотдайност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    13
    До русофила
    Роди се новата Курска Народна Република - населена с етнически ураинци! А путака .... нека мре мършата ....
  • 0
    12
    Фък дъ РФ
    Хохълското лайно, цапащо редовно коментарника с ДеБелите си миризливи лайна, ще яде лайнен рязан член, обсипан със семки от домат и диня! Да е сладко на всички ДеБил-ПеПеруги, уродливата уТайка на днешното българско НАселение. Поправих си правописните грешки,когато не си пия хапченцата и започвам да се разсейвам.Чудесно е,че Семьон Новиков е избягал от украинската клоака,но нека не се тревожи - съвсем скоро ще види свободна от бандеронацисти Украйна!
  • 1
    11
    Фък дъ РФ
    Руското лайно, цапащо редовно коментарника с руските си миризливи лайна, ще яде лайнен рязан член, обсипан със семки от домат и диня! Да е сладко на всички иZрожденци, уродливата учайка на днешното българско поселение.
  • 2
    10
    Българин
    Украински българин донесе първи златен медал за България от Олимпиадата в Париж! А руско миризливо лайно, фен на олигофрените от иZраждане, не спира да цапа коментарника с дебилщини за Украйна. Колко жалко е днес да си руснак/русофил!
  • 2
    9
    Путин Хуйло
    Браво - добре че му дадохме български паспорт за да печели медали за България,а не да бъде моГилизиран от бандеронацистите в Укропитекия!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари