Семейството на Ален Делон не изпълни едно от последните му желания

1
Актьорът пожелал кучето му да бъде евтаназирано и погребано заедно с него
Актьорът пожелал кучето му да бъде евтаназирано и погребано заедно с него Снимка: Facebook / Chats Chiens

Актьорът пожелал кучето му да бъде евтаназирано и погребано заедно с него

Семейството на легендарния френски актьор Ален Делон отхвърли неговото последно желание домашното му куче Лубо, 10-годишна белгийска овчарка, да бъде евтаназирано и погребано заедно с него, съобщи BBC. Делон, който почина в неделя на 88-годишна възраст, беше заявил, че желае четириногият му спътник да го последва в последния му дом.

Решението на актьора предизвика бурни реакции в обществото, особено сред защитниците на правата на животните. След серия от протести и изказвания от различни организации, семейството на Делон взе категорично решение да спаси живота на Лубо. Дъщерята на Делон, Анушка, потвърди, че кучето няма да бъде евтаназирано и ще остане част от семейството.

Френската благотворителна организация за защита на животните Fondation Brigitte Bardot също реагира, като публикува в социалната мрежа X: „Лубо, разбира се, няма да бъде евтаназиран. Той има дом и семейство“. Тази новина донесе облекчение за мнозина, които изразиха своето недоволство срещу евентуалната смърт на животното.

Защитниците на правата на животните осъдиха решението на Ален Делон още преди неговата смърт. Според тях, животът на едно животно не трябва да бъде поставен в зависимост от волята на човек. Това становище намери широка подкрепа, като различни хора изразиха готовност да предоставят нов дом на Лубо, ако е необходимо.

Законодателството във Франция по този въпрос е особено. В страната не съществува закон, който да забранява на собствениците да евтаназират домашните си любимци. Това оставя въпроса за моралните и етични аспекти на подобни решения открит и подложен на обществено обсъждане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Легендарният Ален Делон
    се е чувствал самотен и предаден от собствените си деца.Единствено кучето Лубо му е носило утеха и истинска любов.Десет кучешки години са около 70 човешки .Дано поне за него се грижат тези неблагодарни същества.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари