Семейство с две деца: Животът в Божичен ни дава свобода

7
Семейство Ганеви са категорични, че животът на село не ги ограничава
Семейство Ганеви са категорични, че животът на село не ги ограничава Снимка: Семейство Ганеви са категорични, че животът на село не ги ограничава

Семейство Ганеви са категорични, че животът на село не ги ограничава

В последните години все повече българи избират да напуснат градовете и да се установят в селските райони. Според данни на националната статистика, първият по-голям отлив от градовете е забелязан по време на пандемията. Причините за това са многообразни, включително високите цени на имотите и забързаният начин на живот в градовете.

Един от примерите за този нарастващ тренд е семейството на Ганеви, което избира да отгледа децата си в русенското село Божичен. Диана и Калоян Ганеви, заедно с децата си Емили и Тея, намират ново начало и спокойствие в природата.

Животът на село ни дава свобода, независимост, спокойствие“, споделя Калоян Ганев пред Bulgaria ON AIR.

„Всичко това, което могат да видят от първо лице, как пониква цветенцето, как пониква доматът – тази свобода и този свеж въздух са нещата, които винаги са ни дърпали към селото“, допълва Диана Ганева.

Селото – новата алтернатива за младите семейства

Ганеви са категорични, че животът на село не ограничава възможностите им. Напротив, те виждат селото като място, което предлага същите, ако не и повече, възможности за развитие като града.

„Селото дава също толкова възможности, колкото и градът. Би било толкова прекрасно, ако повече българи се занимават със земеделие, животновъдство, пчеларство. Толкова много възможности има за работа от вкъщи, селото дава безброй възможности пред младите хора, само трябва да си отворим очите да ги видим“, разказва Диана.

Новият начин на живот

Ежедневието на семейството не се е променило значително. Те продължават да работят усилено, като се наслаждават на свободата да избират кога и как да изпълняват задачите си.

„Работата за нас не спира, работим точно колкото бихме работили, ако сме на 8-часов работен ден. Само че е по-различно, защото ние избираме кога и как. Винаги може да излезем на двора, да подишаме малко чист въздух“, споделя Диана.

Калоян превръща пчеларството от хоби в професия, като вече има няколко пчелина и стотици кошери.

„Имам вече няколко пчелина, имам няколкостотин кошера, с които ще стартирам тази година“, отбелязва той.

Диана се занимава с писане на книги и поддържа социалните мрежи на семейството. С клипове под слогана „С деца на село“, те желаят да популяризират селото и да го направят по-привлекателно.

„Провеждаме различни инициативи в читалището на селото, като се надяваме това да отвори очите на младите да дойдат, да видят, да се влюбят в този начин на живот, посочва Диана Ганева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    30
    До 29
    Да не се окаже,че техните деца са по културни, възпитани и интелигентни от твоите...
  • 1
    29
    Габи
    Децата на тези сектанти са лишени от всякакво социално развитие и общуване. Когато са далече от съседи живеят затворени и саможиви. Къде спортуват или участват в организирани или импровизирани игри?
  • -5
    28
    Кур за Зеленски
    Има два начина да си свободен, единият е псевдо начин като отидеш на село и се изолираш до някъде от ежедневието в града където говняри джендър- бандеронацисти да ти тровят живота. Другият е да си извоюваш свободата като свалиш и изринеш в мръсния канал всички които служат на САЩ и насрания памперс БайПън! Свободата това е чувството което те кара да правиш каквото си искаш и ти доставя удоволствие, без да нарушаваш законите в обществото и свободата на тия около теб. Простите и невежи хора не искат свобода, а искат да бъдат владени защото само това е начина да съществуват тъй като са тъпи и не могат сами да решават и предприемат важни решения свързани с тяхното съществуване, поради това, те умишлено се поддават на владеене и робство което ще им донесе някаква форма на живот. Простите и невежи хора днес в България са около 5% и са известни като ДеБил-ПеПерасти
  • -6
    27
    Учуден
    И още нещо: Зеленски е изкълченяк, и види се губи войната. Няма как извратен педофил и мъжеложец да спечели война. Войната е мъжко занимание, не е занимание за ботоксови епилирани плешиви секс кукли. ГНУС
  • -6
    26
    Учуден
    Дори на смрадлив третополов бесарабски гей като мен е ясно едно: - най голямата мизерия в България настъпи по времето на така наречената демоСрация,когато тези които се бяха надупили на Кремъл се надупиха на Вашингтон и Брюксел. Пример за това са отрепките известни като ДеБил-ПеПерасти,които до един са от БКП номенклатурата като онзи опулен гном Атанасов или са наследници на дърти комунисти като отрепката Кирчо Простото или онзи ДеБел любител на мазните кафенца Бойкикев.Толкова ли е къса безродната джендърска памет та забрави каква мизерия и нищета беше по управлението на драгалевския мангал Костов,когато България беше разпродадена за жълти стотинки ? Да се надяваме,че всички гореспоменати ще бъдат обесени на здрави клони,точно както техният идол Куролап Зеленски,нашмърканата киевска маймуна!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари