Секретна информация от ДАНС е включена в доклада за дейността на Ивелин Михайлов

0
Парламентарната комисия ще гласува доклада този петък
Парламентарната комисия ще гласува доклада този петък Снимка: БТА

Парламентарната комисия ще гласува доклада този петък

На днешното заседание на временната парламентарна комисия за дейността на Ивелин Михайлов, идеолог на политическата партия "Величие", и „Исторически парк“ в село Неофит Рилски, беше обсъдено предстоящото гласуване на доклада за дейността на комисията. Докладът, който ще бъде представен и гласуван в петък, е резултат от разследвания и събиране на информация от различни държавни институции.

Председателят на комисията, Цвета Рангелова, информира, че в процеса на работа на комисията са получени данни от кмета на село Ветрино, службата за „Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГРАО), Агенцията по вписванията и други институции. Сред тях е и справка от Прокуратурата, която дава допълнителен поглед върху правните аспекти на случая. Включени са и данни от Министерството на вътрешните работи (МВР) и Националната агенция за приходите (НАП), които имат отношение към финансовите аспекти и евентуалните данъчни задължения на свързани с дейността на „Исторически парк“ лица.

Особено внимание привлича получената секретна информация от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), която е предоставена на комисията и се съхранява в секретното деловодство на Народното събрание. Тази информация може да хвърли светлина върху потенциални рискове за националната сигурност, свързани с дейността на „Исторически парк“ и ПП "Величие".

На предишното заседание на комисията бяха изслушани редица висши държавни служители, включително служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, директорът на НАП Румен Спецов и председателят на ДАНС Пламен Тончев. Техните показания ще играят ключова роля в изготвянето на окончателния доклад на комисията.

Очаква се докладът да предостави детайлна информация за дейността на Ивелин Михайлов и „Исторически парк“, като акцентира върху потенциалните законови нарушения и финансови несъответствия. Важен момент ще бъде и разглеждането на връзките на ПП "Величие" с „Исторически парк“ и тяхното отражение върху общественото доверие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари