Седем души са в тежко състояние след катастрофата на пътя Ямбол - Сливен

0
Пострадалите са настанени за лечение в болниците в Ямбол и Сливен
Пострадалите са настанени за лечение в болниците в Ямбол и Сливен Снимка: БГНЕС

При челният удар между кола и микробус загина 49-годишен мъж

Тежко остава състоянието на седем от деветимата пострадали при челния сблъсък на пътя Ямбол - Сливен, станал рано тази сутрин. Инцидентът, който се случи близо до пътния възел "Хаджи Димитрово", отне живота на 49-годишен шофьор на лек автомобил, докато останалите пътници бяха тежко ранени и откарани в болниците в Ямбол и Сливен.

Според данни на заместник-директора на Ямболската болница д-р Валентин Вълчев, три жени са приети с опасност за живота. Една от тях бе транспортирана до специализирано лечебно заведение в Пловдив. Освен това, 16-годишно момиче и 28-годишна жена се намират в тежко състояние след претърпени операции. Момичето е настанено в реанимацията на болницата и продължава да бъде под внимателно наблюдение от медицинския екип.

В Сливенската болница също се води борба за живота на още четирима пострадали - три деца на възраст между 10 и 13 години, както и шофьорът на микробуса, който също е в критично състояние. Лекарите продължават да се борят за стабилизирането на състоянието им, като операциите се извършват под висок риск.

Причините за тежката катастрофа все още не са напълно изяснени. Една от разглежданите версии е, че водачът на лекия автомобил е заспал зад волана, което е довело до челния сблъсък с микробуса. Разследващите органи са образували досъдебно производство и продължават да събират доказателства на мястото на инцидента, за да установят точната причина за произшествието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари