СДВР задържа 80 души за притежание на наркотици

0
Само за последното денонощие са арестувани 17 души
Само за последното денонощие са арестувани 17 души Снимка: СДВР

Само за последното денонощие са арестувани 17 души

Мащабна акция на СДВР срещу наркоразпространението в столицата.

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) продължава интензивната си борба срещу разпространението на наркотични вещества в София. В рамките на пет дни – от 16 до 20 октомври – служителите на реда са задържали 81 лица за притежание на наркотици, като само за последното денонощие са арестувани 17 души.

Успешна операция на Девето районно управление

На 17 октомври следобед патрул на Девето районно управление е осуетил сделка с наркотици. При проверка на двама мъже, единият от тях се опитал да се отърве от няколко опаковки, съдържащи различни видове наркотични вещества. Експертната справка показала, че става въпрос за 14,2 грама фентанил, 1,72 грама кокаин и цигара с канабис.

27-годишният продавач, който е познат на полицията с множество противозаконни прояви и присъди, е задържан за 24 часа. След доклад на материалите в Софийската градска прокуратура, срещу него е повдигнато обвинение по член 354 А, алинея 3 от Наказателния кодекс, а мярката му за неотклонение е "задържане под стража" за срок до 72 часа.

Акция в жилищен комплекс "Младост"

В същия ден полицейски служители от Седмо районно управление са извършили проверка на 24-годишна жена в района на булевард "Йерусалим" в жилищен комплекс "Младост". При доброволно предаване и последвало претърсване на дома ѝ са открити 10 грама марихуана и работеща електронна везна. Жената е задържана, а по случая е образувано бързо производство по член 354А от Наказателния кодекс.

Шофьор под влияние на наркотици прави опит за подкуп

Сред задържаните 17 лица през последното денонощие е и водач на моторно превозно средство, който е управлявал автомобила си под въздействието на наркотични вещества. В допълнение към това нарушение, шофьорът е направил опит да подкупи полицейските служители.

Продължаваща борба с наркопрестъпността

Тези случаи са част от продължаващите усилия на СДВР за противодействие на престъпленията, свързани с наркотични вещества. Всички девет районни управления в столицата участват активно в тази кампания, като резултатите показват интензивността на проблема и решителността на правоохранителните органи да се справят с него.

По всички регистрирани случаи са образувани бързи производства, което показва стремежа на властите за бързо и ефективно правораздаване в борбата с наркопрестъпността.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари