Баба и внук арестувани в София с над 70 пликчета марихуана

0

Столичната полиция задържа семейство за разпространение на наркотици

Продължават интензивните усилия на СДВР за противодействие на престъпления, свързани с производството и разпространението на високорискови наркотични вещества в столицата. Последните специализирани полицейски операции, проведени в различни райони на София, разкриват значителни количества наркотици и водят до арестуването на множество заподозрени.

На 30 август около 15:00 часа служители на Седмо районно управление спират лек автомобил, управляван от 32-годишен мъж. При проверката тестът за наркотици установява, че водачът е шофирал под влияние на упойващи вещества. Последвалият обиск разкрива 10 полиетиленови пакета с растителна маса. В рамките на процесуално-следствените действия, от жилището на мъжа в жилищен комплекс „Дървеница“, са иззети още 13 пакета с растителна маса, три пакета с вещество на бучки и прах, както и вакуумиран плик с LSD, машина за вакуумиране и електронна везна. Експертиза установява, че общото количество на задържаните наркотици надхвърля 650 грама. Мъжът е обвинен по член 354А от Наказателния кодекс и задържан за 72 часа. Случаят е докладван на Софийската градска прокуратура.

На същия ден криминалисти от Шесто районно управление извършват друга успешна операция, при която са конфискувани кокаин и други наркотични вещества с общо тегло над 3,3 килограма. Арестите и изземването са част от усилените действия на органите на реда срещу наркоразпространението в столицата.

Още трима заподозрени попаднаха в полицейския арест при операция, проведена на 3 септември в квартал „Факултета“. След проследяване, полицията задържа 65-годишна жена и купувача й непосредствено след сделка с наркотици. При обиска в дома на жената са открити над 70 пликчета със зелена тревиста маса, както и празни опаковки и парична сума. В операцията е задържан и 19-годишният внук на жената, чиято съпричастност към престъплението се разследва. Купувачът също е арестуван. Жената е известна на полицията за участие в разпространението на наркотици. Въпреки това, тя и нейните съучастници отново са замесени в престъпна дейност. Досъдебното производство по член 354А, ал. 1 е докладвано на Софийската градска прокуратура.

Друг случай от последните дни е разкрит в междублоково пространство в жилищен комплекс „Люлин“. На 29 август автопатрул на Девето районно управление спира за проверка мъж със съмнително поведение. При опита да избегне проверката, той хвърля на земята 39 опаковки с кафяво и бяло прахообразно вещество, което се оказва фентанил и кокаин. Общото количество на конфискуваните вещества е 8,90 грама. Мъжът, на 36 години, е задържан за 72 часа и е образувано досъдебно производство по член 354А, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Специализираните операции не спират дотук. Двама мъже на възраст 35 и 39 години също бяха арестувани при акция на сектор „Наркотици“ към СДВР в същия жилищен комплекс „Люлин“. При обиските на техните адреси са намерени и иззети общо 5,5 килограма марихуана. Единият от мъжете е с предишни осъждания, а срещу двамата са повдигнати обвинения по член 354А, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари