Съветите за спестяване на супер богатите

2
Да оцелеем с това, което имаме, е изкуство
Да оцелеем с това, което имаме, е изкуство Видео: bTV

Да оцелеем с това, което имаме, е изкуство

Докато мечтаем да бъдем милионери, трябва да оцелеем с това, което имаме. И това все повече се превръща в изкуство. Тук могат да ни помогнат съветите на супер богати хора по света, които очевидно знаят как да управляват парите си.

Един от най-богатите хора на планетата, Уорън Бъфет, използва купони, за да пазарува в ресторанти за бързо хранене, предава bTV. Така че това, че имате пари, не означава, че трябва да ги харчите за неща, които могат да се купят по-евтино. Този пример показва, че внимателното отношение към парите е важно, независимо от финансовото ви състояние.

Плащане в брой

Плащането на неща в брой е един от най-добрите съвети за спестяване на пари. Това е нещо, което ще чуете винаги, когато се обсъжда управление на парите. И не без основание. Харченето на пари в брой все още е по-трудно от харченето с кредитна карта, за която казват, че дори не усещате как сметката ви се изпарява. Изглежда, че просто не осъзнаваме колко пари сме дали, докато не минат през ръцете ни. Тази практика насърчава осъзнатото харчене и помага за по-добър контрол върху бюджета.

Опитайте правилото 50/20/30

Какво е правилото 50/20/30? Това е метод, според който трябва да отделите 50% от доходите си за разходи, сметки и т.н., 30% за вашите желания и нужди и 20% за спестявания. Правилото е измислено от сенатор Елизабет Уорън и е признато като ефективен начин за управление на личните финанси. Това съотношение помага да се осигури баланс между текущите разходи и бъдещите спестявания, като същевременно остава място за удовлетворяване на личните желания.

Практикувайте финансова хигиена

Практикуването на финансова хигиена е от ключово значение. Богатите хора управляват парите си добре благодарение на добрите финансови навици. Така че, както си миете зъбите всеки ден, трябва да се грижите за своя бюджет, спестявания, инвестиции и разходи на месечна и дори седмична база. Финансовата хигиена включва редовното следене на приходите и разходите, планиране на бюджета и преглед на инвестициите. Тези навици могат да ви помогнат да постигнете дългосрочна финансова стабилност и да избегнете излишни дългове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Мунчо
    Най-богатите обикновено са гадни скъперници.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари