Съветът по сигурността заседава заради пожарите

0
Политическите лидери настояват за по-бързи действия
Политическите лидери настояват за по-бързи действия

Политическите лидери настояват за по-бързи действия

Служебният премиер Димитър Главчев свика Съвета по сигурността към Министерския съвет във връзка с пожарите, които бушуват в страната. Заседанието, което се проведе в сградата на Министерския съвет, събра представители на различни политически сили, които изразиха своите мнения и критики относно реакцията на правителството.

„Със сигурност закъсня поне няколко дни. Организацията щеше да бъде по-добра,“ заяви председателят на парламентарната група на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ Николай Денков. Той подчерта, че Съветът по сигурността има функцията да събере всички основни институции и да координира действията им в кризисни ситуации.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов също изрази своето недоволство от закъснялата реакция. „Не идва навреме, отдавна трябваше да се е случило. Най-малкото щяха да се мобилизират хора по местата. Говорихме вчера за гражданска мобилизация, все още не сме стигнали да обсъдим този въпрос,“ посочи той.

Председателят на парламентарната група на "БСП за България" Борислав Гуцанов подчерта, че очаква „да бъдат потвърдени тези мерки, които днес Народното събрание взе, и най-накрая да станат необратими процеси“. Той настоява за закупуване на техника и увери, че „хората трябва да бъдат спокойни, че държавата стои зад гърба им“.

Заместник-председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Станислав Балабанов също изрази своето недоволство. „Изпаднали сме в някакъв тежък сюрреализъм, от който трябва да се събудим бързо. Пожарите са огледало на грешните решения на политиците последните години. Има много въпросителни,“ заяви той. Балабанов подчерта, че системата за ранно известяване BG Alert не е сработила и изрази съмнения относно способността на служебния кабинет да поеме отговорност.

Пожарите в страната продължават да бушуват, а политическите лидери настояват за по-бързи и ефективни действия. Съветът по сигурността, свикан от премиера Главчев, има за цел да координира усилията на всички институции и да осигури необходимата подкрепа за справяне с кризата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    До трети
    Щом оня ще ги пасе,твоята работа е да ги доиш с подцинкована кофа на ръка.Вземи топла вода и чиста кърпа.Гледай в тъмното в обора да не издоиш мляко от мъжка крава.Не кричить пожалуЙста
  • -6
    3
    Запознат
    До 2 Решението за теб е да ходиш да пасеш кравите и да не се знанимаваш с неща, от които "хал-хабер" си нямаш представа ... Понял ?
  • 6
    2
    Варшавският Договор
    Ако краварите имат самолети да изпращат.Ако нямат,решението е БЕ 200 -40 или ИЛ-76..По инициалите ще се сетите от кой да ги искате за противодействие срещу огъня.Разбира се ще си платите.Турците ги искаха и получиха,Гърците също,нищо че са в НАТО.Само нашите са по натовци от натовците и по европейци от европейците.Както русенските комунисти бяха по комунисти от централното ръководство в София и да се докажат като атеисти такива,събориха църквата.ИДИОТИ.
  • 8
    1
    Няма Време за Саседания
    Трябват адекватни мерки със самолети,жива сила,техника и противопожарна инфраструктура в районите.21 век,вода нямат,а под краката им вода да искаш.Нови и модерни бази на пожарникарите,оборудване,стълби,водни оръдия.Не хотели по морето от крадените пари от европрограми и еврофондове
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари