Съмнения за умишлен палеж на училището в Червена вода

0
Кметът: Положихме огромни усилия за поддръжка на сградата
Кметът: Положихме огромни усилия за поддръжка на сградата

Кметът: Положихме огромни усилия за поддръжка на сградата

Драматични събития се разиграха в ранните часове на деня в село Червена вода, община Русе. Голям пожар обхвана сградата на бившето училище, предизвиквайки незабавна реакция от страна на противопожарните служби и местните власти.

Хронология на събитията

Първите сигнали за инцидента са постъпили в 07:50 часа. Жители на селото, живеещи в близост до сградата, споделиха, че са чули силен гръм, последван от появата на пламъци. Кметът на Червена вода Владимир Димитров пръв е пристигнал на мястото, следван от бившата кметица Людмила Маринова.

Мащабна операция по овладяване на огъня

Директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Русе, комисар Светослав Войчев, съобщи, че пожарът е овладян. Успешно е предотвратено разпространението му към физкултурния салон и съседна сграда. На място са изпратени пет екипа на пожарната, включително автомеханична стълба от Първа пожарна служба в Русе.

Предизвикателства пред огнеборците

Комисар Войчев подчерта, че операциите на терен продължават. Основно предизвикателство пред екипите е рухналият покрив, който трябва да бъде обезопасен, преди да се осъществи влизане в сградата. Местни жители изразиха притеснения относно наличието на газови бутилки и цистерна с мазут във вътрешността на сградата, което допълнително усложнява ситуацията.

Състояние на сградата преди инцидента

Кметът Владимир Димитров информира, че училището не е било обитавано от 18 години. В последните месеци са били положени значителни усилия за разчистване на гъста избуяла саморасла растителност около сградата. Той потвърди, че в сградата не е имало самонастанили се хора.

Съмнения за умишлен палеж

Жителите на Червена вода припомниха, че сградата е общинска собственост. В миналото е имало няколко искания към общината имотът да бъде обявен на търг и продаден, но това не се е осъществило. Тези обстоятелства, както и фактът, че училището е без електрозахранване от затварянето си, пораждат съмнения за умишлен палеж.

Предстоящо разследване

Компетентните органи ще проведат задълбочено разследване за установяване на причините за пожара. Очаква се повече информация да бъде налична, след като огнеборците успеят безопасно да влязат в сградата и да извършат оглед.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари