Съдят мъж за жестокото убийство на познат

0
Предстои Варненският окръжен съд да насрочи дата за разглеждане на делото
Предстои Варненският окръжен съд да насрочи дата за разглеждане на делото Снимка: Dunavmost

Мъжът е починал от задушаване

Варненската окръжна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 36-годишен мъж за убийство, извършено с особена жестокост. Обвиняемият С.Я. е изправен пред правосъдието за престъпление по член 116, алинея 1, точка 6, предложение 2 и предложение 3, във връзка с член 115 от Наказателния кодекс.

Трагичният инцидент се разигра през май 2023 година в квартал "Аспарухово" във Варна. Според прокуратурата, на 2 май С.Я., тогава 35-годишен, забелязал своя познат, с когото имал предишни конфликти, да се движи по улица в квартала. Воден от желание за обяснение относно минали разногласия, обвиняемият решил да го настигне.

Първоначалният словесен сблъсък бързо ескалирал в физическа саморазправа. С.Я. повалил жертвата на земята и започнал да нанася удари, като същевременно притискал шията и гърдите му. В резултат на тези действия, пострадалият починал от задушаване.

След като се уверил, че жертвата не показва признаци на живот, обвиняемият напуснал местопрестъплението, игнорирайки опитите на очевидци да го спрат. Няколко часа по-късно, правоохранителните органи успели да установят местонахождението на С.Я. Той бил привлечен към наказателна отговорност и задържан под стража.

Предстои Варненският окръжен съд да насрочи дата за разглеждане на делото. Ако бъде признат за виновен, С.Я. може да получи тежко наказание - лишаване от свобода за срок между 15 и 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Този случай подчертава сериозността на междуличностните конфликти и техните потенциално фатални последици. Той също така поставя въпроси относно ефективността на превантивните мерки срещу насилието в обществото и необходимостта от по-добри механизми за разрешаване на конфликти.

Варненската окръжна прокуратура призовава гражданите да бъдат бдителни и да сигнализират своевременно при наблюдаване на признаци на ескалиращо насилие. Същевременно, експерти по криминология подчертават важността на ранната интервенция и програмите за управление на гнева като ключови фактори за предотвратяване на подобни трагедии.

Делото срещу С.Я. се очаква да привлече значително обществено внимание, тъй като повдига важни въпроси относно природата на насилието, правосъдието и обществената безопасност. Остава да се види как съдебната система ще подходи към този сложен и трагичен случай.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари