Съдът в Сливен осъди шофьор за смъртта на четирима души

0
Подсъдимият получи и 6-годишна забрана за шофиране
Подсъдимият получи и 6-годишна забрана за шофиране

Подсъдимият получи и 6-годишна забрана за шофиране

Окръжният съд в Сливен произнесе присъда по дело за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице при управление на моторно превозно средство. Подсъдимият Р. И. А. беше признат за виновен за инцидент, случил се на 6 май 2023 година, при който загубиха живота си четирима души, пътуващи в каруца с животинска тяга.

Според съдебното решение, подсъдимият е управлявал лек автомобил, нарушавайки правилата за движение по пътищата, което е довело до фаталния сблъсък с каруцата. В резултат на инцидента са загинали всички пътници в каруцата.

Съдебният състав постанови наказание "лишаване от свобода" за срок от четири години, което осъденият ще изтърпи при първоначален общ режим. Допълнително му е наложено и наказание лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от шест години.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативния съд в град Бургас в 15-дневен срок от датата на постановяването ѝ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Аз
    А каруцата има ли право да се движи по този път, имала ли е сигнализация?Просто искам да знам.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари