Съдът в Хасково осъди управител на фирма за присвояване

0
Мъжът присвоил близо 58 хиляди лева
Мъжът присвоил близо 58 хиляди лева

Мъжът присвоил близо 58 хиляди лева

Състав на Окръжният съд в Хасково призна за виновен управител на дружество от Харманли за присвояване на сумата от 57 246 лева. Това съобщиха от пресцентъра на съда.

Подсъдимият, идентифициран с инициали Т.П.Л. (41 години), е извършил деянието в периода между 17 декември 2010 година и 29 ноември 2013 година. Съдът му наложи тригодишна условна присъда с петгодишен изпитателен срок. В допълнение, Т.П.Л. е лишен от правото да заема държавна или обществена длъжност като материалноотговорно лице и да упражнява ръководна и управителна дейност в търговски дружества за период от пет години.

Присъдата на Т.П.Л. не е първият случай на осъждане за длъжностно присвояване в региона. През март тази година, Окръжният съд в Хасково осъди 47-годишна счетоводителка на осем години затвор за присвояване на сумата от 1,692 милиона лева от две фирми в Димитровград.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари