Съдът отложи делото за вписване на промени в ръководството на ДПС

0
Седем молби за участие в процеса бяха отхвърлени от съда
Седем молби за участие в процеса бяха отхвърлени от съда Снимка: БГНЕС

Седем молби за участие в процеса бяха отхвърлени от съда

Софийският градски съд (СГС) отложи делото за вписване на промени в обстоятелствата по партидата на политическа партия "Движение за права и свободи" (ДПС). Промените са приети на заседание на Централното оперативно бюро (ЦОБ) на партията.

Съдебното заседание не получи ход поради отхвърляне на молби от седем лица, желаещи да се конституират като страни в процеса. Определението на съда по този въпрос подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд (ВКС) в едноседмичен срок.

Предвид възможността за обжалване, магистратите насрочиха ново заседание за 25 октомври 2024 година.

Важно е да се отбележи, че на 23 септември 2024 година се проведе заседание на Централния съвет на ДПС. По време на това заседание бяха потвърдени решенията на ЦОБ от 27 август 2024 година, включително за изключване и отстраняване на осем души от ръководните органи на партията.

Тези събития са част от по-широк процес на вътрешнопартийни промени в ДПС, които сега са предмет на съдебно разглеждане. Развитието на случая се следи с интерес от политическите наблюдатели и може да има значително влияние върху бъдещето на партията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Прозяване със затворена уста – това е единственото нещо, което научих за 5 години в университета.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари