Съдът отложи делото за смъртта на Ферарио Спасов

0
Здравословни проблеми на защитата забавят процеса с месеци
Здравословни проблеми на защитата забавят процеса с месеци Снимка: БГНЕС / Архив

Здравословни проблеми на защитата забавят процеса с месеци

Съдебното разглеждане на делото за трагичната смърт на футболния треньор Ферарио Спасов е отложено за края на октомври 2024 година. Причината за отлагането е отсъствието на адвоката на подсъдимия Начо Пантелеев поради здравословни проблеми.

Фаталният инцидент се случи на 11 ноември 2023 година на автомагистрала "Хемус" в участъка София - Варна. При сблъсъка между два автомобила загина известният футболен специалист Ферарио Спасов.

Според петорна автотехническа експертиза, автомобилът на подсъдимия Начо Пантелеев от град Лясковец се е движел със скорост от 165 километра в час - цели 75 километра в час над разрешената скорост за този участък. Колата на Пантелеев е ударила отзад автомобила, управляван от Спасов, което е довело до мигновената смърт на треньора.

След инцидента прокуратурата е внесла обвинителен акт срещу Начо Пантелеев, като първоначално му е повдигнато обвинение за извършено пътно нарушение със значително превишение на скоростта. Въпреки че първоначално е бил задържан, по-късно Пантелеев е освободен, като свидетелството му за управление на моторно превозно средство е отнето едва 40 часа след инцидента.

В хода на разследването обвинението срещу Пантелеев е преквалифицирано като особено тежко, което предвижда наказание от 5 до 15 години лишаване от свобода. На подсъдимия е наложена и забрана за напускане на територията на Република България.

Предстои да видим как ще се развие делото след отлагането и какво ще бъде окончателното решение на съда по този трагичен случай, отнел живота на един от най-уважаваните български футболни треньори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари