Разкъсана аорта причинила мигновената смърт на Ферарио Спасов

0
60 нарушения за 5 месеца: Историята на шофьора зад волана на съдбовния "Мерцедес"
60 нарушения за 5 месеца: Историята на шофьора зад волана на съдбовния "Мерцедес" Снимка: БТА / Архив

60 нарушения за 5 месеца: Историята на шофьора зад волана на съдбовния "Мерцедес"

Съдебномедицинска експертиза разкри шокиращи подробности за фаталната катастрофа край село Шереметя. Според заключението на специалистите, причината за мигновената смърт на Ферарио Спасов е била "несъвместима с живота гръдна травма, довела до разкъсване на аортата и остра кръвозагуба за много кратко време".

Инцидентът се случи на 11 ноември миналата година около 16:40 часа, когато Спасов се прибирал към град Ловеч след мач на отбора му от град Лом срещу "Локомотив" (Горна Оряховица). При мокра настилка и намалена видимост, автомобилът на треньора се движел последен в бавна колона по главния път София - Варна.

В този момент 24-годишният Начо Пантелеев от град Лясковец, управляващ мощен автомобил марка "Мерцедес", предприел рисковано изпреварване в зона със забранителна маркировка. Според автотехническата експертиза, скоростта на автомобила на Пантелеев в момента на удара е била 165 километра в час - със 75 километра над максимално допустимата за участъка.

Пътят от центъра на Лясковец до мястото на сблъсъка бил изминат от Пантелеев за едва 48 секунди, със средна скорост от 143 километра в час. Свидетели разказват, че преди фаталния инцидент, автомобилът на младежа за малко не предизвикал друга катастрофа в центъра на Лясковец.

Делото срещу Начо Пантелеев, насрочено за днес във Великотърновския окръжен съд, вероятно ще бъде отложено поради ангажираност на защитника му.

"Аз не мога да си позволя да се явя в петък не само на това дело. После планът е процесът да мине по съкратена процедура.", коментира Фоти, цитиран от 24 ЧАСА.

Очаква се Пантелеев да признае вина, което би могло да доведе до намаляване на присъдата му с една трета. Въпреки това, юристи прогнозират, че младежът вероятно ще получи ефективна присъда лишаване от свобода.

Прокуратурата определя случая като особено тежък, като обвинението се основава на нарушаване на правилата за безопасно движение по пътищата. Окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков, който ръководи разследването, разкри шокиращи данни за предишни нарушения на Пантелеев: "За 5 месеца Пантелеев има 60 фрапиращи нарушения на Закона за движение по пътищата. Във всички тези случаи се е движил с над 100 километра в час, включително с 248 километра в час и 268 километра в час при излизане и влизане в населено място. За 1 ден има 11 нарушения с над 100 километра в час."

Защитата на Пантелеев планира да оспори квалификацията "особено тежък случай". Адвокат Фоти заяви: "Няма такива доказателства. Трагичен инцидент е, но е типично ПТП. Други подобни случаи не са квалифицирани като особено тежки."

В момента Начо Пантелеев е с отнета шофьорска книжка, забрана за напускане на страната и мярка за неотклонение "подписка". Автомобилът, с който е причинил катастрофата, е напълно разрушен и се води на пловдивска фирма. Остава неясно как младежът, който няма трудов стаж, е получил достъп до това мощно превозно средство.

Трагичната загуба на Ферарио Спасов шокира футболната общност в България и повдигна сериозни въпроси относно безопасността по пътищата и отговорността на младите шофьори. Случаят продължава да привлича вниманието на обществеността, докато се очаква съдебният процес да хвърли светлина върху обстоятелствата, довели до този трагичен инцидент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Шефа на РПУ-то
    Аааа, не така! Лилавите вземат книшки срещу надлежно снимана бюлетина за ОПГ ГРОБ или ДПС и съответната пачка. Образуванието им не на интересува! Скоро ще прехвърлим и тази функция към мутрагенските ТОЛ-аджии, че ни е много натоварено да клечим покрай скритите камерки!
  • 5
    1
    мангаломраз
    Пожелавам на адвокат фоти да го застигне съдбата на Ферарио Спасов. А сега за въпросния циганин - да се извърши проверка за това как е получил книжка за управление на МПС: къде е карал курс,да се изисква запис на изпитите му пред КАТ, кои са го изпитвали, колко наказателни точки има, той ли се е явил на изпитите или някой друг. Ако се окаже че е купена книжката му, всички по веригата на съд и ефективни присъди.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари