С какво време ще започне новата седмица?

0
Във вторник се очаква затопляне
Във вторник се очаква затопляне

Във вторник се очаква затопляне

В неделния ден, по-голямата част от България ще се радва на слънчево време, докато по Черноморието ще остане облачно, но без прогноза за валежи. В Източна България ще духа умерен север-североизточен вятър, а минималните температури ще варират между 8 и 13 градуса, като в София ще са около 8 градуса. Максималните стойности ще достигнат между 20 и 26 градуса, като в столицата термометрите ще показват около 21 градуса.

Слънчеви дни по празниците, но с облаци по крайбрежието

В празничните дни, по Черноморието се очаква облачно време, като в следобедните часове облачността ще обхване цялото крайбрежие. Северният вятър ще бъде слаб до умерен, но в следобедните часове ще се обърне от изток. Максималната температура в района ще бъде около 23 градуса, колкото ще е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще достигне до 3 бала.

Слънце и свеж въздух в планините

Любителите на планинските преходи могат да очакват предимно слънчево време над високите части на страната, със слабо заоблачаване към вечерта, но без прогноза за валежи. Ще духа слаб север-североизточен вятър. Максималните температури на 1200 метра надморска височина ще достигнат около 17 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 8 градуса.

Понеделник и вторник: слънце, но и облаци

В понеделник времето ще остане предимно слънчево, макар че в сутрешните часове в котловините може да се образува ниска облачност или мъгла. След обяд над Западна България ще се появи разкъсана висока облачност. Вятърът ще бъде слаб до умерен, с преобладаваща посока изток-североизток. Температурите ще се задържат между 7 и 12 градуса, като по Черноморието ще бъдат малко по-високи – между 14 и 18 градуса. Максималните температури ще се движат в интервала между 23 и 28 градуса.

Във вторник времето ще остане предимно слънчево, но привечер над Западна България облачността ще започне да се увеличава. Вятърът ще смени посоката си от югоизток, което ще доведе до постепенно затопляне.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари