Русия и Украйна си размениха военнопленници

0
Обединените арабски емирства играят ключова роля в хуманитарната акция
Обединените арабски емирства играят ключова роля в хуманитарната акция Снимка: БГНЕС

Обединените арабски емирства играят ключова роля в хуманитарната акция

Русия и Украйна осъществиха поредната размяна на военнопленници, като и двете страни освободиха по 115 военнослужещи. Тази хуманитарна акция бе резултат от интензивни преговори между Москва и Киев, като в процеса активно участие взеха и Обединените арабски емирства.

Според информация, предоставена от руското Министерство на отбраната, всички 115 руски военнослужещи са били пленени от украинските сили в Курска област. След успешните преговори и оказаната подкрепа от страна на ОАЕ, те са били освободени и завърнали се у дома. От руската страна също са изпълнили своя ангажимент, връщайки 115 украински военнопленници на Киев.

Обединените арабски емирства, които през последните месеци играят все по-важна роля в международната дипломация, отново демонстрираха своите способности за посредничество. В случая с военнопленниците, техните усилия бяха насочени към осигуряване на хуманитарна подкрепа, като така подпомогнаха успешното осъществяване на размяната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари