Русенци: Паркът на Младежта се превръща в "поляна"!

1
Най-големият парк в Русе под екологична заплаха
Най-големият парк в Русе под екологична заплаха Снимка: Facebook / Русенски живот

Най-големият парк в Русе под екологична заплаха

Над 100 дървета в Младежкия парк на Русе са маркирани за отсичане поради изсъхване, сигнализира популярна социална група. Публикацията в профила "Русенски живот" разкрива тревожна тенденция за състоянието на зелените площи в града.

Според информацията, процесът по премахване на изсъхналите дървета може да продължи около два месеца, имайки предвид темповете на работа на общинското предприятие "Паркстрой". Това поставя въпроси относно ефективността на поддръжката на градските паркове и градини.

Още по-обезпокоителен е фактът, че от 50 новозасадени дръвчета в парка, 15 вече са загинали. Това представлява 30% загуба на новата растителност, което повдига сериозни въпроси относно методите на засаждане и грижа за младите дървета.

Авторът на публикацията изразява песимистични очаквания за бъдещето на парка, предполагайки, че ако тенденцията се запази, след три години зоната може да се превърне в открито пространство, шеговито наречено "Поляната на младежта".

Главният инженер на Общинското предприятие „Паркстрой“ - Русе, Марин Койнов, пояснява, че значителна част от озеленяването на града е извършено през 50-те, 60-те и 70-те години на миналия век. Тогава са засадени декоративни видове, които вече са достигнали пределната си възраст и започват да умират.

В отговор на тази криза, Община Русе е възложила на Лесотехническия университет да извърши научен анализ. В същото време, в целия град се извършва активно премахване на мъртвите дървета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    OffTopic до 4
    Господи, прости кретените, те са създадени по твоя Воля. Сделката е приключена преди 48 часа. В момента слушаш един компютър, който върти песни. Честотата 90.5 Mhz вече принадлежи на радио Витоша. Естествено, че им трябва технологично време да си изместят предавателя на ТВ кулата и да си лъчат програмата.
  • 0
    4
    До 3
    В момента слушам Шлагер Радио бе,миризливец - стига си пускал фейкове,майка ти да еба
  • 1
    3
    OffTopic
    Новина от последните минути. Фалира и последното градско радио в Русе. След Пристис и Темпо, радио Шлагер вече е в историята. На честотите му ще се излъчва радио Витоша.
  • 2
    2
    Да Ви кажа,Аз на Вас
    Вдигнали са мерника на парка от средата на деведесете.Мераци за строежи на къщи и гледки към реката.Простите русенци ако не се вземат в ръце може парка като кея,нанай.Парцелчета разни и страсти миризливи и мазни.Печалбари и лихвари.Промяна тук,промяна там и една заран със младежки парк осран.
  • 4
    1
    Абе
    Койнов, наследник на стар комунистически род, ти сега ли забеляза съхнещите дървета от 60-те години, не планирате ли периодичната им подмяна с млади фиданки, които са издържливи на високи температури и суша? Защо не ги поливате, няма вода в Дунав ли? Този некадърник освен, че съсипа града, го лиши от дървета. Как през годините са оцелявали и се развивали тези дървета?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...