Русенско се мобилизира за чистота в кампанията „Да изчистим България“

0
Областната управа и общините обединяват усилия за световния ден на почистването
Областната управа и общините обединяват усилия за световния ден на почистването

Областната управа и общините обединяват усилия за световния ден на почистването

Служителите на Областната управа ще се включат в инициативата „Да изчистим България“ като се ангажират с почистване на замърсени райони в малките населени места на всички осем общини в Русенска област. Това начинание е част от по-широката кампания на bTV Media Group „Да изчистим България заедно“, която отново ще подкрепи световния ден на почистването — World Clean Up Day 2024. Областният управител Драгомир Драганов призовава всички граждани да се включат активно, като подчертава, че с общи усилия можем да постигнем значими резултати в опазването на природата.

Областната управа в Русе ще поеме координацията на дейностите по почистването в рамките на всички осем общини. Благодарение на съдействието от Министерството на околната среда и водите, в деня на почистването, 14 септември, и ден след това, общините ще бъдат освободени от таксата за депониране на събраните отпадъци, което ще насърчи тяхната ангажираност и отговорност в организирането на събирането и извозването на отпадъците. Областната управа призовава всички участващи институции и граждани да изпратят информация за местата на почистване, броя на доброволците и количеството събрани отпадъци на електронната поща: [email protected].

Необходимите материали, като чували, ръкавици и ваучери за гориво, ще бъдат осигурени от Министерството на околната среда и водите чрез Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) и ще бъдат разпределени към общините чрез Областната администрация.

До момента, в рамките на кампанията, участие са взели над 3 милиона доброволци, които са събрали почти 100 хиляди тона отпадъци и са почистили 28 800 нерегламентирани сметища и замърсени зони в цялата страна. През миналата година в Русенска област над 11 000 души се включиха в инициативата, почиствайки 317 места и 11 нерегламентирани сметища. През 2022 година областта отбеляза абсолютен рекорд с близо 27 000 участници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    ДаниелаИванова
    Малките кошове по спирките да се изхвърлят по често защото има граждани които не ходят до големия контейнер а хвърлят торби с боклукв кошчетата до спирките защото големия контейнер е далеко .
  • 2
    4
    ДаниелаИванова
    За да не се хвърлят строителни отпадъци в дерета и р.Русенски Лом да се сложат контейнери за строителни отпадъци.
  • 5
    3
    Гражданин
    Сега който е хвърлял боклуците си, да се включи и да чисти. Няма да им чистя след тях. Аз хвърлям където е указано.
  • 15
    2
    Спонсор
    Да ходя да чистя боклуците на пуберите? Вие луди ли сте? Мангустите ша учавстват ли в почистването с каруците и конете?
  • -5
    1
    цеко
    Областната и общините да изловят кои хранят котките и подпират вратите на контейнерите да не се затварят за да влизат котаците
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари