Русенският университет става арена на младежки инициативи

0
Студенти и докторанти ще споделят своята гледна точка за развитието на трансграничния регион
Студенти и докторанти ще споделят своята гледна точка за развитието на трансграничния регион

Студенти и докторанти ще споделят своята гледна точка за развитието на трансграничния регион

Русенският университет "Ангел Кънчев" ще бъде домакин на две вълнуващи събития през октомври 2024 година, организирани от Младежкия доброволчески корпус по програмите за транснационално сътрудничество на Европейския съюз (INTERREG Volunteer Youth). Инициативите се осъществяват в партньорство с Управляващия орган и Съвместния секретариат по Програма INTERREG VI-А Romania-Bulgaria.

Първото събитие е фотоконкурс, който цели да представи културното и природно богатство на трансграничния регион между Румъния и България. Конкурсът е отворен за пълнолетни студенти и докторанти от Русенския университет "Ангел Кънчев". Участниците имат възможност да регистрират по една авторска снимка чрез електронна форма до 23:59 часа централноевропейско време на 18 октомври 2024 година. Победителят в конкурса ще получи награда - нощувка за двама в черноморски курорт в град Констанца, Румъния.

Обявяването на победителя ще се състои на 22 октомври 2024 година, когато ще се проведе и второто събитие - семинар на тема "Визията на младежта за кохезионната политика и устойчивия туризъм в трансграничния регион между Румъния и България". Семинарът ще започне в 9:30 часа в зала 2.101 на Русенския университет "Ангел Кънчев".

По време на семинара ще бъдат представени презентации на английски език, фокусирани върху програмите за транснационално сътрудничество на Европейския съюз. Специално внимание ще бъде отделено на успешни проекти в областта на туризма и културата, финансирани по наскоро приключилата програма Interreg V-А Румъния-България.

Русенският университет "Ангел Кънчев" ще представи своя проект ROBG-499 "Live, interactive and virtual environments for the museums of the Lower Danube cross-border area between Romania and Bulgaria" (LIVE). Този проект се откроява като един от примерите за добри практики по програмата Interreg V-А Румъния-България. Реализиран под ръководството на университета в периода от декември 2018 година до октомври 2021 година, проектът LIVE обедини усилията на няколко ключови партньора: Регионален исторически музей - Русе, Регионален исторически музей - Силистра, както и историческите музеи в Кълъраш и Дробета-Турну Северин в Румъния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари