Русенският университет чества три десетилетия бизнес образование

0

Церемония събра лидери от академичните среди и бизнеса за отбелязване на годишнината

Факултетът по бизнес и мениджмънт в РУ "Ангел Кънчев" чества 30 години с поглед към бъдещето.

На 20 септември 2024 година Факултетът по бизнес и мениджмънт при Русенския университет "Ангел Кънчев" отбеляза своята 30-годишнина с тържествена церемония, която събра преподаватели, студенти, възпитаници и бизнес партньори. Събитието не само почете богатата история на факултета, но и подчерта неговата роля като двигател на иновациите и стратегическото мислене в сферата на бизнеса и управлението.

Празничната атмосфера бе допълнително подсилена от връчването на дипломите на абсолвентите от Випуск 2024, символизиращо приемствеността и непрекъснатото развитие на факултета. Сред официалните гости бяха ректорът на Русенския университет проф. д-р инж. Генчо Попов, почетният ректор и председател на Общото събрание акад. Христо Белоев, както и редица други академични и бизнес лидери.

Проф. д-р инж. Генчо Попов връчи специален Плакет за изключителен принос на декана на факултета проф. дн инж. Милена Кирова, отличавайки усилията на целия екип за утвърждаването на факултета като водещ образователен и научен център. Това признание подчертава не само академичните постижения, но и силните връзки, които факултетът е изградил с бизнеса и индустрията през годините.

Доц. Антон Недялков, заместник-декан по учебната работа, водеше церемонията, а приветствени слова произнесоха проф. дн инж. Милена Кирова и заслужилият проф. Васил Пенчев, един от основателите на факултета. Г-н Милен Добрев, изпълнителен директор на Русенската търговско-индустриална камара, също изрази своите благопожелания, подчертавайки важността на сътрудничеството между академичните среди и бизнеса.

Създаден през 1994 година, Факултетът по бизнес и мениджмънт се е утвърдил като ключов фактор в подготовката на висококвалифицирани специалисти, които успешно се реализират както в България, така и на международно ниво. Фокусът върху съвременните бизнес практики и иновациите е позволил на факултета да остане релевантен и да отговаря на динамично променящите се нужди на пазара на труда.

Тържеството беше украсено с изпълнения на детска вокална група "Слънце" с ръководител Наталия Константинова, добавяйки емоционален и артистичен щрих към събитието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари