Русенския университет обяви 5 септември за ден на траур

1
Русенският университет скърби за загубата на своя ректор
Русенският университет скърби за загубата на своя ректор

Русенският университет скърби за загубата на своя ректор

С дълбока тъга съобщаваме, че на 4 септември 2024 година на 62-годишна възраст почина проф. д-р инж. Пламен Кангалов, ректор на Русенски университет „Ангел Кънчев“.

Проф. д-р инж. Пламен Кангалов е роден през 1962 година в Русе и е завършил Математическа гимназия „Баба Тонка“. През 1987 година получава златна значка от Министерството на образованието след завършване на Московския институт на инженерите по селскостопанско производство, специализирайки в областта на машинното инженерство с акцент върху организацията и технологията на ремонта.

След дипломирането си, той започва работа в Научноизследователския сектор на Русенския университет като технолог, а по-късно става научен сътрудник и докторант в катедра „Ремонт, надеждност и химични технологии“. Преминава през различни академични позиции, включително асистент, старши асистент и главен асистент. През 2003 година е избран за доцент по НС Механизация и електрификация на растениевъдството, а през 2013 година става професор.

От 2004 година е част от деканското ръководство на Аграрно-индустриалния факултет, заемайки поста на заместник-декан, а между 2007 и 2016 година е декан на факултета. От 2016 до 2024 година изпълнява ролята на заместник-ректор по учебната работа на Русенския университет, а от януари 2024 година поема поста на ректор.

Проф. д-р инж. Пламен Кангалов е член на множество национални и международни организации и редколегии. Неговата научно-изследователска дейност включва участие в проекти, ръководство на докторанти и публикация на над 140 научни статии и доклади, 10 монографии и 12 учебника и учебни пособия. Награден е с множество отличия за приноса си към развитието на Русенския университет.

В памет на проф. д-р инж. Пламен Кангалов, ректорското ръководство на Русенския университет обявява еднодневен траур на 5 септември 2024 година, като графикът на учебния процес ще остане непроменен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари