Русенски адвокати протестират срещу номинацията на Борислав Сарафов

1
Юристите призовават за спазване на етичните принципи в правосъдието
Юристите призовават за спазване на етичните принципи в правосъдието Снимка: Бисер Тодоров / БТА

Юристите призовават за спазване на етичните принципи в правосъдието

Русенски адвокати протестират срещу номинацията на Борислав Сарафов за главен прокурор.

Адвокати и граждани се събраха на протест пред Съдебната палата в Русе, за да изразят своето несъгласие с предложената кандидатура на Борислав Сарафов за поста главен прокурор на Република България, информира БТА.

Морален дълг и справедливост

Сред протестиращите бе адвокат Лидия Пенева, която сподели своята позиция: "Тук съм на първо място като гражданин и на второ място като адвокат. С голямо желание и с любов към справедливостта съм завършила тази специалност и съм станала адвокат и считам като свой морален дълг да съм тук, за да изразя абсолютното си несъгласие с номинацията за главен прокурор на Борислав Сарафов, защото както ние, адвокатите, по нашия етичен кодекс имаме изискване за независимост и безпристрастност, така, който е чел и Кодекса за етичните правила на магистратите, би трябвало да знае, че тези принципи, независимост, безпристрастност съвпадат."

Съмнения в легитимността на избора

Адвокат Светослав Михов постави под въпрос легитимността на процедурата, като изтъкна: "По тази причина считам, че не би следвало нему да се доверява такъв избор. На второ място г-н Сарафов, когото не познавам нито в лично качество, нито в професионално, както и не мога да оценя неговите професионални възможности, но мога да оценя факта, че за продължителен период от време той беше заместник на Гешев. След като Гешев бе низвергнат, не знам дали справедливо или не, но това е факт, аз не виждам с какво неговият заместник, който дълго време е бил в колаборация с него, да бъде избиран на неговата позиция. За мен това е нелогично, неправилно и не следва да се допуска."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Курменцов
    Всъщност Златанов няма причина да протестира тъй като няма срещи кого да се протестира. Коментар 1 е обяснил защо
  • 1
    3
    Каменцов
    Не видях Председателя на Адвокатския съвет при Русенската адвокатска колегия,да протестира с колегите си.Зл. Златанов, прикривайки се в "тъмната" част на протеста,иде да подскаже,че той ще подкрепи кандитатурата на лицето в НС,което е с 96% НЕодобрение от обикновените българи.
  • 4
    2
    666666
    Тези още не са разбрали, че техните американски представители от дебе-пепе са доволни от конституционните промени! Тези още не са разбрали, че техните американски представители от дебе-пепе са постигнали съгласие отново за "евроатлантическо правителствено мнозинство" с герб и с депесе! Тези още не са разбрали, че техните американски представители и в частност атанас-гномоф лично е дал съгласието си за подкрепа за правителсво и е приел предложение да оглави народното събрание. Това са публикации отпреди няколко дни. Едва ли някой е чул измежду американските представители - про100 к!р0, @себ фасилеф, лорерци, ристюфци, мирчефци, лена - 4 хилядницата - да говорят твърдо срещу герб и срещу депесе на пеефски... Лично американските представители от дебе-пепе са причината банкянският и "феноменът" да са политически реанимирани и отново да бъдат фактор...
  • 3
    1
    Българин
    Защо протестират ? Не чуха ли че според ПеПерасткия "специален прокурор" Сарафов не е извършил никакви престъпления ?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари