Русенската опера се подготвя за мащабен ремонт след големия пожар

1
6 милиона лева нужни за пълно възстановяване на Русенската опера
6 милиона лева нужни за пълно възстановяване на Русенската опера Снимка: Dunavmost

6 милиона лева нужни за пълно възстановяване на Русенската опера

След големия пожар преди четири години, сградата на Русенската опера преминава през сериозен процес на възстановяване. Първата стъпка беше реконструкцията на покрива, който беше напълно унищожен от пламъците. В началото на тази година бе извършено и укрепване на самата сграда, което отвори пътя за вътрешните ремонтни дейности. В момента текат процедури за избор на изпълнители по две ключови обществени поръчки – за модернизация на сцената и за строително-монтажните дейности в сградата.

Директорът на Русенската опера Пламен Бейков съобщи, че вече е избран изпълнителят за едната част от поръчката, докато изборът на другия ще стане ясен до края на месеца. За да започне ремонтът, ще са нужни около 6 милиона лева, които трябва да бъдат осигурени от Министерството на културата. Бейков се надява, че строително-монтажните работи ще стартират през следващата година и ще приключат в рамките на осем месеца.

Междувременно, операта не спира да радва публиката и новият творчески сезон започва динамично. На 10 септември русенци ще могат да се насладят на балетната постановка „Пожар“, следвана от операта „Турандот“ на 15 септември в Доходното здание. Само пет дни по-късно ще бъде премиерата на „Севилският бръснар“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    оперен
    Това е социално учреждение за закриване, което на година гълта 10 милиона лева.
  • 5
    5
    До 4
    Не само, във военният завод е пълно с психично болни, интриганти и доносници, действащи по сходен на описания от теб начин...
  • 7
    4
    От бекстейнжа
    Опера Русе изпадна в една "черна дупка" от 7...8.. 10 години насам. Брилянтни музиканти напуснаха поради непоносимата атмосфера на доноси и интриги. Всеки човек си има пороци, някой от музикантите пушели цигари. Но, за Диана Димитрова, нещо в администрацията, това е сатанизирано поведение. Добре, хората напуснаха /кой ще търпи анонимните доноси на Димитрова/. Диана Димитрова, водеща се на учет /така се пише/ в психиатричното заведение на Русе. Но някой е осъзнал, че трябва да бъде изхвърлена най накрая, но съсипа сума човешки съдби. Колко години ще възстановяваме операта?
  • 8
    3
    До 2
    Че то кадри си има. 40 актьора и музиканти, и 10 човека публика с безплатни покани.
  • 2
    2
    Офф, пак ли!
    Ей, ще ми загубите 3..4... часа и 10 лева билет, за да вляза и да ви заснема "мащабната публика". Ще заснема и кадър по кадър и артистите на сцената. Мамка му, ще се жертвам. И ще публикувам. За да бъде малка стъпчица към приключването на тази простотия гълтаща пари.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари