Русенската опера поздрави своя звезден тенор Петър Костов

1
Един от най-обичаните солисти празнува рожден ден
Един от най-обичаните солисти празнува рожден ден Снимка: Държавна Опера - Русе / State Opera - Rousse

Един от най-обичаните солисти празнува рожден ден

Днес празнува своя рожден ден един от най-талантливите и обичани солисти на Държавна опера - Русе – тенорът Петър Костов. Това съобщи в социалната мрежа Facebook официалната страница на културната институция, отбелязвайки значимия принос на артиста към оперното изкуство.

Петър Костов е родом от град Ямбол и е възпитаник на Националната музикална академия "Професор Панчо Владигеров" в столицата, където завършва магистърската си степен в класа на професор Асен Селимски. Той е и носител на престижна стипендия за специализация в Академията "Борис Христов" в Рим, Италия.

Творческият път на Костов е белязан от редица успехи и признания. Дебютът му на русенска сцена се състои през април 2006 година с ролята на Алфред Жермон в операта "Травиата". Оттогава насам, той се утвърждава като един от най-ярките гласове в българското оперно изкуство, с изяви на всички оперни сцени и фестивали в страната.

Международната кариера на талантливия тенор включва гастроли в Испания, Швейцария, Япония, Франция, Германия, Австрия и Холандия. Сред емблематичните му роли се открояват Пинкертон в "Мадам Бътерфлай", Туриду в "Селска чест", Ленски в "Евгений Онегин", Григорий в "Борис Годунов", Дон Хозе в "Кармен", Херцога на Мантуа в "Риголето", Рикардо в "Бал с маски", Владимир в "Княз Игор" и Сергей в "Катерина Измайлова".

В публикацията се отбелязва и успешният дебют на Петър Костов в оперетния жанр през изминалия сезон. Той се изявява в ролята на граф Тасило в оперетата "Графиня Марица", където демонстрира своя многостранен талант и артистичност.

Колегите на Петър Костов от Държавна опера - Русе му пожелават здраве, щастие и нестихващи аплодисменти от вярната публика. Те изразяват надежда, че той ще продължи да следва сърцето си и да пресъздава незабравими образи от оперната и оперетната класика на българските и световните сцени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари