Момчил Миланов - талантът зад кулисите на Държавна опера - Русе

1
Солистът на Държавна опера - Русе празнува рожден ден
Солистът на Държавна опера - Русе празнува рожден ден

Солистът на Държавна опера - Русе празнува рожден ден

В деня на своя рожден ден, басът Момчил Миланов, солист и заместник-директор на Държавна опера - Русе, отбелязва поредната година от своя богат творчески път. Възпитаник на Националното училище по изкуствата "Професор Веселин Стоянов" в Русе, Миланов е изграден като вокалист под вещото ръководство на утвърдения български педагог Георги Делиганев. Впоследствие той успешно завършва и магистърската си степен в Националната музикална академия "Професор Панчо Владигеров" в София, където негов преподавател е професор Илка Попова.

Талантът на Момчил Миланов е признат още в ранните му години, когато става стипендиант на "Галерия на българските таланти". Допълнително признание за неговите способности е и стипендията от CEE Musictheatre под патронажа на Виенската държавна опера. Тези отличия са само част от многобройните му успехи - той е лауреат на редица престижни национални и международни конкурси.

В богатата си кариера Миланов се отличава с множество запомнящи се роли. Сред тях особено място заема въздействащото му превъплъщение в ролята на княз Борис - Покръстител в операта "Лето 893" от Парашкев Хаджиев. Не по-малко впечатляващо е и изпълнението му на централната басова партия на Дулкамара в спектакъла "Любовен еликсир" от Доницети. Артистичният му талант блести и в редица други ярки образи от опери на Моцарт, Паизиело, Росини, Белини, Бизе, Пучини и Верди.

Творческият път на Момчил Миланов не се ограничава само до родния му град. Той има множество гастроли и участия в оперни продукции в различни европейски страни, включително Швейцария, Франция, Германия, Австрия, Испания, Румъния и Гърция.

Освен с изявите си на сцената, Миланов е активен и в обществения живот. Той заема поста заместник-председател на Съюза на българските музикални и танцови дейци, отговаряйки за ресор "Музикално-сценично изкуство".

В деня на неговия рожден ден, колегите и почитателите му отправят най-искрени пожелания за здраве, лично щастие, любов и радост. Те му желаят да продължи да се раздава безрезервно в името на изкуството, да преодолява предизвикателствата с дързост и да продължава да зарежда публиката с докосващи емоции по своя неповторим артистичен начин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    2
    Кремен
    Адмирации за Момчил!
  • 4
    1
    Любопитен
    Платил ли е и една стотинка от джоба си пенсионни и здравни осигуровки? Колко публика е събрал с платени билети? Само любопитство.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари