Русенска звезда грейна на международната сцена в Алмати

0
Възпитаничката на Вокална школа „Приста“ Елена Димитрова спечели Гран при от международен конкурс
Възпитаничката на Вокална школа „Приста“ Елена Димитрова спечели Гран при от международен конкурс Снимка: Община Русе

Възпитаничката на Вокална школа „Приста“ Елена Димитрова спечели Гран при от международен конкурс

Елена Димитрова, 9-годишна възпитаничка на Вокална школа "Приста" към Общинския младежки дом в Русе, завоюва престижното Гран при на 20-ото издание на Международния конкурс "Бозторгай" в град Алмати, Казахстан. Младата певица се открои сред 41 изпълнители в своята възрастова категория, представящи различни държави.

Талантливата русенка впечатли 7-членното международно жури с изпълнението на две песни - българската класика "Една българска роза" на Паша Христова и "По пътя мой" от анимационния филм "Моана". Журито, съставено от експерти от Казахстан, Полша, Латвия, Киргизстан, Литва и други страни, единодушно присъди на Елена максимален брой точки след открито гласуване.

Успехът на Елена Димитрова е резултат от упорита работа под ръководството на нейния вокален педагог Доротея Бальовска. Това постижение не само затвърждава таланта на младата изпълнителка, но и поставя Русе на световната музикална карта.

Международният конкурс "Бозторгай" е утвърдена платформа за млади таланти от цял свят. Двадесетото му издание събра изключителни изпълнители, сред които нашата сънародничка се открои със своя изключителен глас и артистичност.

Победата на Елена в този престижен конкурс е повод за гордост не само за нейното семейство и вокалната школа, но и за целия град Русе. Тя доказва, че с талант, упоритост и правилно обучение, български изпълнители могат да се конкурират и побеждават на международната сцена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари