Русенката Десислава Василева е победител в конкурса "Северно сияние"

0

Събитието се проведе под патронажа на кмета на община Русе Пенчо Милков

Десислава Василева от Русе спечели Гран при на 28-ото издание на Международния конкурс за млади изпълнители „Северно сияние“, който завърши с гала концерт на 6 октомври. Събитието се проведе под патронажа на кмета на община Русе Пенчо Милков и беше организирано от Сдружение „Северно сияние“, с подкрепата на Община Русе и Общинския младежки дом.

През трите дни на състезанието, на сцената излязоха млади таланти от различни градове на страната. Журито, което включваше популярни имена като Тони Димитрова, Ева Найденова от група „Тоника“, композиторът и изпълнител Хайгашод Агасян, и диригентът на Биг Бенд Русе Димчо Рубчев, оцени техните изпълнения.

Гала вечерта започна с рецитал на Тони Димитрова, която сподели емоционално: „За мен всяка година щастието по това време носи едно име – Русе, благодарейки на местната публика за топлото отношение.

Ивайла Горанова от Бургас спечели специалната награда на кмета на Русе, връчена лично от Пенчо Милков, заедно с почетна грамота и предметна награда. Кметът поздрави директора на конкурса, маестро Вили Икономов, за дългогодишната му подкрепа към младите таланти.

Сред отличените участници бяха Рая Радославова от Плиска (възрастова група 11-13 години) и Велизара Колева от Варна (5-7 години), които получиха награди от Вокално студио за поп и джаз „Икономов“. Награди от Общинския младежки дом получиха Симона Симеонова от Варна и Сиана Славчева от Добрич. Сдружение „Грийн рок фест“ отличи Хана Борисова от Тутракан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари