Русенец открива българското участие на ринга в Париж

3
Радослав Росенов ще постави началото на българското участие в олимпийския бокс
Радослав Росенов ще постави началото на българското участие в олимпийския бокс Снимка: БТА

Радослав Росенов ще постави началото на българското участие в олимпийския бокс

Русенският боксьор Радослав Росенов, представител на боксов клуб „Русе“, ще постави началото на българското участие в олимпийския бокс в Париж. Двадесетгодишният ни талант ще се срещне с Баходир Усмонов от Таджикистан в първия кръг на състезанието в категория до 63.5 килограма. Двубоят ще бъде част от следобедната сесия и е насрочен за 18:06 часа българско време, като зрителите ще могат да го гледат пряко по БНТ 3.

Предстоящият двубой представлява сериозно предизвикателство за шесткратния ни европейски шампион. Росенов, който прави своя дебют на най-голямото спортно събитие в света, ще се изправи срещу опитния Усмонов. Съперникът му е на 26 години и вече има впечатляващ опит с 8 победи от 8 мача на професионалния ринг. Освен това, той е участвал в Олимпийските игри в Токио, където заема девето място, и е носител на бронзов медал от Световното първенство в Ташкент миналата година.

Въпреки това, от щаба на националния ни отбор, воден от треньора Жоел Арате, са уверени, че нашият боксьор ще успее да се справи успешно с първото си препятствие на Олимпийските игри. Нека пожелаем успех на Радослав Росенов и да започне участието си в Париж с удар!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари