Русе се включва в Кампанията за осведоменост относно рака при децата

0
Изображение на златна панделка ще бъде визуализирано на видео стена пред сградата на Общината
Изображение на златна панделка ще бъде визуализирано на видео стена пред сградата на Общината

Изображение на златна панделка ще бъде визуализирано на видео стена пред сградата на Общината

Днес в Русе ще бъде представено визуално изображение на златна панделка върху видео стена пред сградата на Общината. Това е част от глобалната кампания „Light It Up Gold!“, която има за цел да повиши обществената осведоменост относно детския рак. Кампанията се провежда ежегодно през месец септември в международен мащаб и е възможност да се фокусира вниманието върху трудностите, които преживяват децата, борещи се с онкологични заболявания, както и техните семейства.

Една от активните организации в България, която участва в тази инициатива, е Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“. Тя е основана от родители на деца с рак и техни съмишленици с цел да предоставят подкрепа и да се борят за правата на тези деца. Организацията е член на Международната конфедерация на родителски организации на деца с онкологични заболявания (CCI). Целите ѝ включват осигуряване на цялостна грижа за децата от момента на диагностициране до възстановяване, както и подобряване на социалната адаптация на децата по време и след лечението.

През годините сдружението е постигнало значителни успехи, като създаването на първия дневен център за работа с деца с онкохематологични заболявания и откриването на първия на Балканите възстановителен център. Освен това ежегодно се организират спортни състезания и възстановителни лагери за тези деца.

Кампанията „Light It Up Gold!“ използва златната панделка като символ на силата и издръжливостта – качества, които болните деца показват всеки ден. В знак на съпричастност, Общината в Русе ще акцентира върху значимостта на инициативата, като излъчва изображението на златната панделка през целия ден днес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари