Безплатни лекции помагат на русенци да бъдат по-добри родители

2
Инициативата е част от програмата „Академия за родители към Община Русе“
Инициативата е част от програмата „Академия за родители към Община Русе“

Инициативата е част от програмата „Академия за родители към Община Русе“

На 12 септември в Русе ще се проведе третата среща от инициативата "Общинско училище за родители". Срещата е част от програмата „Академия за родители към Община Русе“ и ще предложи безплатни лекции за всички родители, които искат да подобрят грижите за своите деца. Лекциите ще се състоят от 10:00 часа в зала „Култура“, намираща се на улица „Цариброд“ 3.

Събитието ще събере на едно място водещи специалисти в областта на неонатологията и акушерството. Сред тях са д-р Татяна Итова, неонатолог в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Медика“, и Антонина Михнева, старша акушерка в същото лечебно заведение. Те ще споделят своя опит и ще дадат ценни насоки на бъдещите и настоящите родители.

Профилактиката и кенгуру грижата – важни теми за родителите

Основната цел на лекциите е да предоставят на родителите информация за съвременните методи за грижа за децата. По време на срещата д-р Итова ще разгледа темата за профилактиката в кърмаческа възраст и ще обясни защо тя е от съществено значение за здравето на новородените.

Старшата акушерка Антонина Михнева ще се фокусира върху кенгуру грижата – съвременен подход, който насърчава близкия контакт между бебето и родителите. Този метод, препоръчван от Световната здравна организация, е доказан като ефективен за подобряване на физическото и емоционалното здраве на новородените.

Академия за родители – месечни срещи със специалисти

Общинското училище за родители се провежда в рамките на програмата „Академия за родители към Община Русе“. Инициативата предвижда организирането на месечни безплатни лекции за родители, водени от специалисти от различни области – акушер-гинеколози, неонатолози, педиатри, акушерки и други експерти в ранното детско развитие.

Темите на срещите обхващат ключови аспекти на майчинството и грижата за децата, като се акцентира на съвременни методи и добри практики, утвърдени от Световната здравна организация. Целта е да се предостави на родителите полезна и актуална информация, която да им помогне в отглеждането на здрави и щастливи деца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Късметицата
    С моят втория съпруг, всичко е точно.
  • 2
    4
    до 2
    Като гледам децата на тогавашните родители, не само лекции, ами и изпит трябва да полагат родителите. Родител се става лесно, ама да възпиташ Човек...
  • 3
    3
    русенец
    Тези "безплатни" лекции кой ги финансира? Все пак са свързани с разходи, кой ги плаща?!hbgtd
  • 1
    2
    Жжжжжжб
    Едно време нашите родители,дали са посещавали лекцииии????? Отгледаха и ни възпитаха в ценности!!! За родител не се учи,то се става!!!!! Сегашните родители са така наречените деца на демокрацията!!!!! Нямат отговорност,задължения,водят децата още в количките по барове.Пушат,пият пред децата си!!!! Те само могат да раждат,но не и да възпитават!!!
  • 2
    1
    Много добре
    Предполагам, че и г-н Бен Чи ще посети лекциите.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари