Русе е в центъра на българо-китайския инвестиционен диалог

0

Пенчо Милков и Златомира Стефанова бяха сред официалните гости на Българо-китайски инвестиционен форум и изложение

В сърцето на българската столица се проведе значимо събитие, бележещо нова страница в българо-китайските отношения. Българо-китайският инвестиционен форум и търговско изложение на водещи китайски компании отвори врати в Националния дворец на културата (НДК) в София, привличайки вниманието на ключови фигури от политическия и бизнес елит на двете страни.

По специална покана на посолството на Китайската народна република в България, кметът на Община Русе, господин Пенчо Милков, и заместник-кметът с ресор "Международни програми и проекти, инвестиции и собственост", госпожа Златомира Стефанова, взеха участие в официалната церемония по откриването. Събитието, организирано съвместно от китайското посолство и Агенция "InvestBG", се превърна в платформа за среща на 25 водещи китайски корпорации, сред които гиганти като Huawei, ZTE, Hisense и Great Wall.

Форумът събра под един покрив представители на разнообразни сектори – от възобновяема енергия и цифров преход до финансови услуги и биотехнологии. Четири български и международни агенции, представляващи китайски продукти, допълниха богатата палитра от участници.

Президентът на Република България, господин Румен Радев, уважи събитието с приветствено слово, като специално отличи приноса на кмета на Русе, Пенчо Милков, за неговата активна роля в подкрепата на чуждестранните инвеститори. Признание за усилията в развитието на българо-китайските отношения получи и от Негово Превъзходителство Дай Цинли – извънреден и пълномощен посланик на Китайската народна република в България.

В кулоарите на форума се откроиха разговорите за задълбочаващите се връзки между Община Русе и Китай в областта на културата, бизнеса и спорта. Очаква се скорошното подписване на договор за побратимяване между Русе и китайския град Ичун от провинция Дзянси, което ще затвърди междукултурния обмен.

Събитието привлече вниманието и на представители на българското правителство – министри и заместник-министри, както и ръководители на водещи български компании, юридически фирми и банки.

Форумът, който има за цел да стимулира двустранното сътрудничество в областта на инвестициите, е част от поредицата събития, отбелязващи 75-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Китай – юбилей, подчертаващ дълготрайните връзки между двете държави.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    Куатро
    Да ми пратят един кмет. Тоя не струва😆
  • -1
    5
    Шерлок Холмс
    бкп/бсп се опитват да представят китайците за "инвеститори", нищо че жълтурите в момента играят своята игра и прецакват тъпото кремълско жуже в опитите му да бъде "полюс на света"
  • -1
    4
    Мухахахахаха
    До 3 Не е вярно, че "нема да дойдат" други, просто бкп/бсп като русофилистици, теглят каруцата в посока блатото на пРоZZия/Китай. Руслямци логично не могат да докарат докато работят санкциите срещу педерацията, поради което се опитват да подмамват жълтурите.
  • 1
    3
    Anton
    Ужас.Или китайци,индийци или монголци,други нема да дойдат.Сеят само болести тези боклуци,Ковид,Холера,мрьсотия и мизерия около тях.
  • 0
    2
    dfdfhhdf
    mnogo sa radvam ,zaslujavat da na kupqt za bez pari tiq kitai4ugi ,a bratu6kite da si garmqt bombite
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари