Русе чества 139 години от Съединението на България

2
Тържествена церемония ще се състои на площад "Княз Александър Батенберг" с участието на официални лица и почетен караул
Тържествена церемония ще се състои на площад "Княз Александър Батенберг" с участието на официални лица и почетен караул Снимка: Община Русе / Архив

Тържествена церемония ще се състои на площад "Княз Александър Батенберг" с участието на официални лица и почетен караул

На 6 септември, петък, от 11:00 часа ще се проведе тържествена церемония по поднасяне на венци и цветя по случай 139-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Събитието ще се състои пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война на площад "Княз Александър Батенберг", където ще бъде отдадена почит на героите. Общинският духов оркестър, воден от маестро Димчо Рубчев, ще допринесе за атмосферата със звученето на военни маршове. Почетен караул, съставен от военнослужещите от Военно формирование 32420, ще бъде построен пред монумента.

Кметът на община Русе Пенчо Милков и областният управител Драгомир Драганов ще произнесат тържествени слова в чест на Съединението. Церемонията ще бъде допълнена от заупокойна молитва и благодарствен молебен, отслужени от Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум и свещеници от Русенската света митрополия, с което ще бъде почетена паметта на загиналите за свободата и националното обединение на България.

Водещ на церемонията ще бъде актьорът Борислав Апостолов, част от трупата на Драматичен театър "Сава Огнянов".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Порещ руски гъзове
    Съединението е събитие което поправи частично разкъсването на българските територии следствие на руската окупация, представена нагло като освобождение. Гневът на Русия от това, че искаме да водим независима политика е доказателство, че намеренията са далеч от освобождение, по-скоро окупация и налагане на руско влияние. Ако нямаше така наречена руско-турска война, българските земи щяха да се освободят в рамките на Нова България, така като това стана с останалите над 40 държави в разпадащата се Отоманска империя. Самоосвобождението и създаване на независима държава, а не на руски анклаф, нямаше да подтикне Великите сили да ни режат и разделят, тъй като поводът, че ще сме зависима на Русия държава, нямаше да съществува. Така нареченото освобождение, донесе много злини на България което Съединението частично поправи. Да бъде проклет денят в който руснаци стъпиха на българската земя и донесоха зло и мизерия в милата ни Родина.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари