Румен Радев: Ще връча втория мандат следващата седмица

0
Президентът Румен Радев ще връчи втория мандат за съставяне на редовно правителство следващата седмица
Президентът Румен Радев ще връчи втория мандат за съставяне на редовно правителство следващата седмица Снимка: Румен Радев / Facebook

Президентът Румен Радев ще връчи втория мандат за съставяне на редовно правителство следващата седмица

Президентът Румен Радев обяви, че ще връчи втория мандат за съставяне на редовно правителство през следващата седмица. Това съобщение той направи пред журналисти в град Бургас, където присъства на ВИП ден на националното военноморско учение с международно участие „Бриз - 2024“.

Ситуацията с втория мандат се развива след като парламентарната група на „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) беше посочена за получател на мандата. Този ход стана възможен след като парламентарната група на ДПС изключи 17 народни представители от своя състав, което я постави на четвърто място по численост в 50-ото Народно събрание. Това позволи на ПП-ДБ да се нареди след ГЕРБ - СДС и „Има такъв народ“ по численост и да получи възможността за втори мандат.

По време на военноморското учение „Бриз - 2024“, президентът Радев заяви, че връчването на мандата ще се осъществи през следващата седмица, но не посочи конкретна дата. Той подчерта, че времето е от съществено значение и че е важно да се постигне стабилност в политическата обстановка на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари