Румен Радев ще участва в церемонията по откриването на Олимпийските игри

0
Визитата на държавния глава във Франция е по покана на Еманюел Макрон и Томас Бах
Визитата на държавния глава във Франция е по покана на Еманюел Макрон и Томас Бах Снимка: Румен Радев / Facebook

Визитата на държавния глава във Франция е по покана на Еманюел Макрон и Томас Бах

Държавният глава на България Румен Радев ще посети Франция, за да участва в откриването на ХХХІII Летни олимпийски игри в Париж. Визитата му се осъществява по покана на президента на Френската република Еманюел Макрон и президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах. Радев ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева.

Среща на върха „Спорт за устойчиво развитие“

В рамките на своето посещение, днес президентът Радев ще участва в Срещата на върха „Спорт за устойчиво развитие“, организирана от Макрон и Бах. В събитието ще вземат участие държавни и правителствени ръководители, представители на международни организации, спортисти и представители на международни федерации, олимпийското движение, неправителствения сектор и бизнеса. Основен акцент на срещата ще бъде ангажиментът към здравето и образованието на децата, както и ролята на спорта в постигането на Целите за устойчиво развитие на ООН.

Посещение в българското посолство

На 26 юли президентът Румен Радев ще посети българското посолство в Париж, което ще отбележи началото на олимпийските игри и участието на българските спортисти. В рамките на визитата ще бъде представена изложба с картини на Владимир Николов, организирана по инициатива на Българския олимпийски комитет.

Прием в Елисейския дворец

По-късно същия ден, Радев и съпругата му ще бъдат посрещнати в Елисейския дворец от Еманюел Макрон и съпругата му Брижит Макрон. След официалния прием, даден от френския президент, държавните и правителствени ръководители ще участват в тържественото откриване на Олимпийските игри на площад „Трокадеро“.

Подкрепа за българските спортисти

В рамките на посещението си във Франция, президентът Радев ще посети Олимпийското село в Сен Дени край Париж, където ще се срещне с българските спортисти, които ще участват в игрите. Той ще присъства и на състезания с българско участие, за да подкрепи родните ни състезатели.

На Олимпиадата в Париж България ще бъде представена от 46 спортисти в 16 различни спорта. Те ще се борят за отличия и ще представят страната ни на международната сцена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари